Izvēlne

Madonā notika civilās aizsardzības komisijas mācības “Pilskalns”

iesūtīts: 2023.02.06 14:40
1. februārī Madonā norisinājās Zemessardzes 26. kājnieku bataljona un Madonas novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas kopējās mācības “Pilskalns”.

Mācības, kas Madonas novadā norisinājās jau otro reizi, organizēja Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 26. kājnieku bataljons. Tajās piedalījās Madonas novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas pārstāvji no valsts un pašvaldību iestādēm.

Mācību “Pilskalns” mērķis ir pilnveidot atbildīgo institūciju izpratni par atbildību sadalījumu un praktisko rīcību militāra apdraudējuma gadījumā. Šoreiz galda mācību laikā to dalībniekiem bija jārisina iedzīvotāju evakuācijas, bēgļu uzņemšanas un atbalsta sniegšanas izaicinājumi, kā arī jāplāno atbalsta sniegšana Zemessardzei Madonas novada aizsardzības nodrošināšanai. 

Mācībām noslēdzoties, Zemessardzes 26.kājnieku bataljona komandieris majors Vladimirs Bistrovs uzsvēra, ka mācību “Pilskalns” mērķi tika sasniegti. “Mēs sargāsim savu valsti no pirmā tās centimetra un darīsim to tā, lai nevienam nerodas pat vēlme pārkāpt mūsu robežu. Tam ir nepieciešama starpinstitucionāla sadarbība un šīs mācības pierādīja, cik daudz kopīgi var paveikt,” pauda V.Bistrovs.

Madonas novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas vadītājs Madonas novada pašvaldības priekšēdētājs Agris Lungevičs atzīnīgi vērtēja mācības, pateicoties ikvienam mācību dalībniekam un vērtējot paveikto kā labi padarītu darbu profesionālā komandā. “Šīs bija ļoti gaidītas mācības, pēc kurām ir paaugstinājusies drošības sajūta un pārliecība par Madonas novada civilās aizsardzības komisijas rīcību attiecīgā situācijā, kā arī tās ļāvušas identificēt lietas, kuras būtu vēl jāpilnveido. Kopā mēs esam liels spēks,” atzina A. Lungevičs.

Mācības “Pilskalns” Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes atbildības teritorijā norisinās kopš 2020. gada. Tajās gūtās atziņas liecina, ka kopējas militāro un civilo struktūru mācības ievērojami uzlabo izpratni par katras organizācijas lomu visaptverošajā valsts aizsardzībā, kurā viens no mērķiem ir sadarbības stiprināšana starp valsts institūcijām, privāto sektoru, nevalstiskajām organizācijām un iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka 2019. gada 8. janvārī Ministru kabinets atbalstīja Aizsardzības ministrijas izstrādāto informatīvo ziņojumu par visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu Latvijā, kuras mērķis ir padziļināt visu valsts institūciju sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās un privātās partnerības mehānismu izstrādi, paaugstināt sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanās instrumentus krīzes gadījumos.

 

Informāciju sagatavoja:

Zemessardzes 26. kājnieku bataljona

Komunikācijas daļa

Tālr.29275578

Facebook/Vidzemes brigādes zemessargi

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums