Izvēlne

Madonas novads ir pievienojies Eurodesk tīklam!

iesūtīts: 2022.10.21 11:17
Rudens ir aktīvi iesācies arī jaunatnes jomā. Ņemot vērā to, ka jauniešu līdzdalība ir nozīmīgs faktors, kas jāņem vērā veidojot jaunatnes politiku kopumā, šobrīd ir uzsākta jauniešu informēšana par iespēju iesaistīties novada jauniešu dzīves uzlabošana, ko iespējams izdarīt, iesaistoties Madonas novada jauniešu domē (MNJD). Madonas novada jauniešu dome ir dibināta 2009.gadā un šo gadu laikā domes aktivitātēs ir iesaistījušies daudzi jaunieši, kam tas bija pirmais solis būt aktīvām, paust savu viedokli, realizēt savas idejas un iniciatīvas. Pieredze, kas iegūta, darbojoties jauniešu domē, ir palīdzējusi arī turpmāk būt aktīviem un sasniegt savus mērķus.

No 2022.gada Madonas novads ir pievienojies Eurodesk tīklam, kļūstot par Vidzemes reģiona informācijas punktu. Eurodesk ir Eiropas jaunatnes informācijas tīkls, kas sniedz informāciju un konsultācijas jauniešiem un darbā ar jaunatni iesaistītajiem par dažādām mobilitātes iespējām Eiropā. Eurodesk ietvaros notiek dažādas  aktivitātes, kurās jauniešiem ir iespēja iegūt jaunas zināšanas, lietderīgi pavadīt brīvo laiku un iepazīties ar citu pašvaldību jauniešiem. 

2022.gada 18.oktobrī, Eurodesk kampaņas “Time to move”  ietvaros, Aizkrauklē Eurodesk tīklā iesaistīto Vidzemes reģiona jauniešiem bija iespēja piedalīties erudīcijas spēlē “PieDALOS 2.0 ”.  Spēle sastāvēja no trim daļā. Pirmajā daļā jauniešiem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas par Eurodesk kahoot spēlē, otrajā daļā bija jāizveido kolāža par to kā jaunietis redz, kādam jābūt jauniešu centram pagastā, un trešajā daļā ar etīdes palīdzību jāpiedāvā risinājums kādai no problēmsituācijām. Šoreiz Madonas novadu pārstāvēja Madonas novada jauniešu domes jaunieši, kas kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Šādas aktivitātes plānotas arī turpmāk un tajās būs iespēja piedalīties aktīvākajiem novada jauniešiem.

Informāciju sagatavoja: Inga Strazdiņa

Madonas novada Centrālās administrācijas

Attīstības nodaļas vecākais speciālists jaunatnes un ģimenes politikas jomā

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums