Izvēlne

Madonas novadā zemessargi gatavosies militārajām mācībām “Namejs 2022”

iesūtīts: 2022.08.18 10:55
No 19. līdz 21. augustam Madonas novada Lazdonas un Praulienas pagastos notiks Zemessardzes 26. kājnieku bataljona lauka taktiskais kontrolvingrinājums, lai sagatavotos militārajām mācībām “Namejs 2022-2.

Vingrinājumā laikā tiks pārbaudīta  arī bataljona spēja veikt uzdevumus konvencionāla militāra apdraudējuma gadījumā, sadarbojoties ar sabiedroto spēkiem, kas sniegs atbalstu gaisa telpā.

Vingrinājuma laikā Madonas novadā notiks ASV kaujas helikopteru AH-64 Apache lidojumi.

Savukārt, militāro mācību “Namejs 2022-2” aktīvā fāze šajās teritorijās norisināsies no 16. līdz 18. septembrim, kad 26. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi veiks patrulēšanu un reidus, ierīkos slēpņus, patruļbāzes un novērošanas posteņus, kā arī veiks citus mācību scenārijā noteiktos uzdevumus.

Militārās mācības notiks iepriekš saskaņotās vietās un to laikā Madonas novadā pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi formas tērpos ar ieročiem. Mācību dalībnieki ir apmācīti apieties ar bruņojumu un ievērot drošības noteikumus. Uzdevumu izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības. Pēc mācībām izmantotās teritorijas tiks sakoptas.

Mācības norisināsies gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, tāpēc troksnis periodiski būs dzirdams arī pēc tumsas iestāšanās.

Zemessargi un karavīri trenējas pēc iespējas realitātei pietuvinātos apstākļos, tādējādi nostiprinot savas prasmes aizsargāt savu atbildības teritoriju – savus novadus, pilsētas, pagastus, ciemus.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos arī ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu, kā arī ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Šie šķēršļi nepiesārņo vidi un nebojā infrastruktūru.

Jautājumu gadījumā zvanīt 29275578.

 

Informāciju sagatavoja

Zemessardzes 26.kājnieku bataljona

Komunikācijas nodaļa

Tālr.29275578

Facebook/Vidzemes brigādes zemessargi 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums