Izvēlne

Mētrienai savs laika rats!

iesūtīts: 2021.07.09 14:20
Madonas novada pašvaldība no investīciju fondiem ir izveidojusi vides objektu Mētrienas pagasta centrā.

Mētrienas pagasts uzrunāja tēlnieku Ģirtu Burvi, kurš strādā ar dažādiem materiāliem un ir guvis starptautisku atzinību. Viņa radītie darbi atrodas dažādās Latvijas vietās, kā arī ir aizceļojuši uz Dāniju, Vāciju, ASV un citām pasaules valstīm.

Vides objekts izvietots Mētrienas centrā pie dīķa.  Tēlnieks ir izveidojis vides objektu – kinētisku skulptūru ar nosaukumu  “Mētrienas laika rats”.

Šis zināmais apzīmējums bieži lietots piedzīvojot krasu pārmaiņu laiku, un šo pārmaiņu netrūkst arī tagad. Taču tikai Mētrienā, mēs varam apskatīt īstu Laika ratu darbībā, pieskarties un iekustināt to, lai skaita mirkļus... Tik-tak, tik-tak... Kas vakar bija augšā liels un varens, šodien mazs un aizmirsts. Vai otrādi. Kas bija neatzīts, ir labs, apbrīnojams līderis šodien.  Attīstība notiek... pa taisni, apli, spirāli? Laiks bieži dzīvē visu maina vietām. Tik-tak, tik-tak... Jo garāks tavs dzīves ceļš, jo vairāk tajā piedzīvoto pārmaiņu. Netrūkst šo laika atskaites punktu arī Mētrienas dzīvē. Pērn aktīvi ceļojumi un sabiedriskā dzīve, šodien attālināts darbs un pašizolācija. Kādreiz Odzienas muižas laiki, Mētrienas jaunā pagasta laiki, kolhoza laiki ar saviem līderiem, tad privatizācija un Latvijas brīvvalsts laiks ar saviem izcilniekiem. Viss tas ar gada skaitļiem iezīmēts arī MĒTRIENAS LAIKA RATA CEĻĀ, kas izvijas no piemiņas akmeņu birzs un kā nākotnes perspektīva.

Uz atsvaru principa brīvi stāvošs objekts virs cieta ieseguma veidots no nerūsoša tērauda profiliem un loksnēm (h 5 X 4 X 1 m), un lazējoši tonēts Mētrienas ģērboņa krāsās.

Pašreiz ir uzstādīts pats objekts, kam sekos labiekārtošanas darbi tuvākajā laikā.

Šis tēlnieka veidotais darbs kalpos gan kā tūristu piesaistes objekts, gan arī kā Mētrienas pagasta atpazīšanas zīme.



Informāciju sagatavoja: Laura Biķerniece

Mētrienas tautas nama vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums