Izvēlne

Biksērē notiks Zemessardzes mācības

iesūtīts: 2021.05.10 14:20
Ceturtdien, 13. maijā, Madonas novada Biksērē notiks Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 25. kājnieku bataljona militārās mācības, lai pilnveidotu vienības spējas veikt taktiskos uzdevumus un uzturētu gatavību valsts aizsardzībai.

Mācību laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Zemessargu, karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās maršruti plānoti tā, lai pēc iespējas mazāk ietekmētu vietējos iedzīvotājus un satiksmi. Pēc mācībām izmantotās teritorijas tiks sakoptas.

Bruņotie spēki lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem un trokšņiem, kas var rasties militāro mācību laikā.

Aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos Madonas novada teritorijā un ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām.

Jau ziņots, ka Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes vienībās turpinās militārās apmācības process, uzdevumus un apmācību realizējot saskaņā ar valstī noteiktajiem Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktajiem drošības pasākumiem.

Mācību laikā tiks ievērotas Slimību profilakses un kontroles centra noteiktās preventīvās un pretepidēmiskās instrukcijas.

Zemessardzes 25. kājnieku bataljona atbildības teritorijā ietilpst Madonas, Cesvaines, Gulbenes un Lubānas novadi. Bataljons dibināts 1991.gada 17. oktobrī, bet 2002. gadā tas tika apvienots ar Madonas 26. kājnieku bataljonu. Bataljona pamatuzdevums ir attīstīt jaunās un uzlabot jau esošās kaujas spējas, lai nodrošinātu tā atbildības rajona aizsardzības uzdevumu izpildi, dalību starptautiskajās operācijās, kā arī atbalstu valsts, pašvaldību un civilajām institūcijām. No 2017. gada 6. jūlija Zemessardzes 25. kājnieku bataljona komandieris ir pulkvežleitnants Ģirts Pintāns. 2020. gadā bataljona sastāvā tika izveidota profesionālā dienesta Kaujas atbalsta rota, kas izvietota Gulbenes novada Stāmerienā. 

Informāciju sagatavoja:  Kaprāle Agnese Stepāne, Zemessardzes 25.kājnieku bataljona Civilmilitārās sadarbības speciāliste

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums