Izvēlne

Par nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņu pārcelšanu

iesūtīts: 2021.03.03 08:50
Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo stāvokli un faktu, ka daudzi Madonas novada iedzīvotāji uz laiku palikuši bez stabiliem ienākumiem, Madonas novada pašvaldība turpina 2020. gadā iesākto praksi - uz laiku atlikt nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņu.

2020. gada. 10. jūnijā ir stājies spēkā “Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likums”, kas nosaka pasākumus valsts apdraudējuma un tā seku novēršanai un pārvarēšanai, īpašos atbalsta mehānismus, kā arī izdevumus, kas tieši saistīti ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Likuma 5. pants paredz, ka pašvaldībām 2020. un 2021.gadā ir tiesības noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, kas atšķiras no likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" noteiktajiem, tos pārceļot uz vēlāku laiku attiecīgā gada ietvaros.

Saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 6.panta trešo daļu -  nekustamā īpašuma nodoklis maksājams reizi ceturksnī — ne vēlāk kā 31.martā, 15.maijā, 15.augustā un 15.novembrī — vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas.

Madonas novada pašvaldības dome š.g. 25. februārī nolēma, ka par Madonas novada administratīvajā teritorijā esošu nekustamo īpašumu nekustamā īpašuma nodoklis par 2020.gadu maksājams ne vēlāk kā 30.jūnijā, 31.augustā, 15.oktobrī un 15.novembrī. 

Nodokli var nomaksāt arī reizi gadā avansa veidā.

Informāciju ievietoja: Egils Kazakevičs, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums