Latvijas kausa 2. posms Cross Country

iesūtīts: 2020.09.24 15:24
26. septembrī Madonā, MX parkā “Smeceres sils” notiks Latvijas kausa otrais posms Cross Country.

Daudziem enduro/enduro sprinta sportistiem šī trase zināma, kā viena no Baltijā vissarežģītākajām, tehniskākajām un reljefa ziņā interesantākajām, ar tās stāvajiem uzbraucieniem un nobraucieniem. Atšķirībā no enduro/enduro sprinta, Cross Country ir izturības brauciens slēgtā un marķētā trasē, un tā ilgums ir atkarīgs no klases, kurā sportists piedalās. Tā ir viena stunda, pusotra un divas. Organizatori, šogad veidojot Cross Country trasi, ir padomājuši par sportistiem, kas startēs, iespējams, pirmo reizi, tāpēc trasē šoreiz nebūs tik stāvi uzbraucieni un nobraucieni, kādi tie parasti bijuši enduro/enduro sprinta trasē. Šis aplis būs izbraucams visiem sportistiem – absolūtajiem iesācējiem, kvadraciklu klases sportistiem un, protams, visiem pārējiem braucējiem. Trase būs vienkāršāka, bet ne būt vieglāka. Brauciens būs interesants un baudāms.

Sacensību direktors Romāns Ērkulis atzīst, ka “enduro ir enduro, tur grūtības pakāpe ir krietni augstāka. Šogad Cross Country trase būs uzbūvēta tā, lai sportisti gūtu gandarījumu sacensībās. Visi šķēršļi būs pārvarami. Aicinu visus sportistus piedalīties un “nenobīties” no Madonas.” Šis būs trešais un noslēdzošais enduro sporta pasākums, kas norisināsies Madonā. “Aicinu visus piedalīties, izbaudīt “Zelta rudeni” Madonā. Runājot par trasi – starts motokrosa starta laukumā, būs iekļauta krosa trase, tās elementi, būs arī kalni un lejas, kā arī pļavas posms un elektrolīnija. Tas viss būs izbraucamas. Uzbraucieni un nobraucieni būs krietni lēzenāki. Bet tas nenozīmē, ka tāpēc trase būs vieglāka. Visi sportisti, līdzjutēji un atbalstītāji gaidīti Madonā!” tā Romāns Ērkulis.

Sacensību nolikums.

Reģistrācija: iepriekšēja pieteikšanās sacensībām notiek, braucējiem elektroniski piesakoties www.enduromanager.eu līdz 25. septembra plkst. 14:00. 

Neskaidrību gadījumā rakstīt uz dbluma@inbox.lv.


Atceries, ka motosports ir paaugstinātas bīstamības sporta veids, un aicinām būt uzmanīgiem, ievērot norobežojošās lentas un tiesnešu norādījumus, kā arī īpaši pieskatīt savas jaunākās atvases un suņus. 

Esam par drošu motosportu!


‌Informāciju sagatavoja: Luīze Vīksna
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums