PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

16. maijā Madonas muzeja Izstāžu zāles vērs durvis apmeklētājiem

iesūtīts: 2020.05.13 11:36
Šonedēļ, sākot ar 13.maiju, Latvijas muzeji sāks pakāpeniski vērt durvis apmeklētājiem, ievērojot muzeju nozarei izstrādāto sanitāro protokolu. Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zāles apmeklētājiem atvērsies 16.maijā.

16.maijs bija ieplānots kā Muzeju nakts datums, kam gatavojās arī Madonas muzejs. Esam priecīgi, ka beidzot varēsim tikties ar jums – apmeklētāji, tādēļ muzeja atvēršanai esam izvēlējušies šo simbolisko, iepriekš plānoto, Muzeju nakts datumu16.maiju. Korekcijas ieviestas arī mūsu izstāžu plānā, divi mēneši likuši pārplānot izstāžu grafiku, gatavot alternatīvus izstāžu piedāvājumus, tādēļ ar 16.maiju piedāvāsim divas plānotās izstādes - “Barkava. Māls. Vēstījums senajām mājvietām”, “No Barkavas pagasta vēstures”, savukārt plānotā keramiķes un novadnieces Līgas Skariņas izstāde “Zemes DNS” tiek pārcelta uz vēlāku laiku. Tās vietā lielajās zālēs būs skatāma izstāde “Krāsu spēle muzejā” – mākslas darbi no muzeja krājuma.  

Madonas muzejs, verot durvis apmeklētājiem, piedalās muzeju informatīvajā kampaņā #TiekamiesTagad. Tās ietvaros apmeklētāju ērtībai muzejā izvietosim spilgti dzeltenus, vienota dizaina un informācijas materiālus, kas veidoti saskaņā ar valstī noteiktajām prasībām un aicina apmeklētājus rūpētie par sev un apkārtējiem drošu viesošanos muzejā. Kampaņu organizē Latvijas Muzeju biedrības (LMB) biedri un par šo kampaņu vairāk informāciju var atrast LMB platformā www.muzeji.lv

Būsim atvērti apmeklētājiem, bet aicinām izturēties atbildīgi! Ar savu iepriekšējo fiziskās distances ievērošanu esam nopelnījuši nelielus atvieglojumus, tomēr arvien jāievēro noteiktie drošības noteikumi. Muzeju var apmeklēt tikai tad, ja  nav saslimšanas simptomu, tāpat kā citās publiskās vietās, jāievēro 2m distance no citiem apmeklētājiem, izņemot vienā mājsaimniecībā dzīvojošos, jāievēro muzeja norādes par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu telpās un nepieciešams atsaukties darbinieku aicinājumiem. Drošības apsvērumu dēļ pašlaik nedarbosies skārienjūtīgie ekrāni. Bet ja būs kādas neskaidrības, mēs atbildēs un palīdzēsim.

Ņemot vērā sanitārajā protokolā ieviestās prasības, līdz 9.jūnijam noteikti stingri noteikumi, lai varētu iepazīties ar krājuma materiāliem. Lai pieteiktos uz krājumu, lūdzam sazināties e-pastā: muzejs@e-madona.lv vai telefoniski, zvanot uz tālruni 64822491 un aicinām uz sapratni, ja muzeja speciālisti, izvērtējot apstākļus, ar krājuma materiāliem ļaus iepazīties attālināti. 

Remontdarbu dēļ pašlaik apmeklētājiem nebūs pieejama Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuve Sarkaņos.

Ar apstiprināto sanitāro protokolu muzejiem, bibliotēkām un citām kultūras institūcijām var iepazīties Kultūras ministrijas mājas lapā: https://saite.lv/i9P8Z .

‌Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai par izstādēm un ieplānotajām aktivitātēm kā klātienē, tā virtuālajā vidē, muzeja mājas lapā www.madonasmuzejs.lv un sociālajos tīklos Facebook un Instagram.

‌Informāciju sagatavoja: MNMM  Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.
‌Mob. tālr.: +371 29418187 


‌Ievietoja: D.Torstere
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums