FOTO “Mārcienas pagasta ekspedīcija”

ziņa publicēta 17.09.2019
Lielāks foto Foto atskatā bildes no ciemošanās Mārcienas pagastā, dienas laikā iepazinām pavisam nelielu, bet ļoti interesantu pagasta daļu.

Dienas laikā redzējām:
* Satikāmies pie Smeceres kroga.
* Kalna Jurgāres. Piemājas saimniecība specializējusies ekoloģisku mājas olu ražošanā. Dējēju pulku veido ap 10 šķirņu dažādi putni: vistas, zosis, pīles, tītari.  Tikāmies ar saimnieku Gvido Čerbakovu (tel. 29440585) un dzirdējām interesantus stāstus par putnkopību.
* Lejas Vāveres. Šķirnes lopu saimniecība, kas specializējusies Angusa gaļas liellopu audzēšanā. Piemājas saimniecībā tiek attīstīta arī gaļas pārstrādes līnija - desu cehs un gaļas produktu kulinārija. Tikāmies ar darbīgo saimnieci Ievu Galiņu (tel. 26477020).
* Kalna Lāči. Tikāmies ar lauku mājas saimnieci Zandu Buzinu (tel. 29339624), uzzinājām par Mārcienas Aizkalniešiem un dzīvošanu blakus Krustkalnu rezervātam, no kalna gala redzējām Svētes ezeru un nostāstiem apvīto pussalu Velna pirksts. Saimniece Zanda ir arī lieliska mājas tortu cepēja.
* Mārciena var lepoties ar 800 gadus seniem kultūrvēstures notikumiem. Senākie notikumi vairs tikai teikās un nostāstos, bet pēdējais gadu simts vēl saglabājis daudzas uzskatāmas liecības: pabijām kādreizējās pils saimniecībā, PSRS armijas ciemā, bijušajā oficieru namā un citās ciema kultūrvidi raksturojošas vietās. Interesantus Mārcienas stāstus mums stāstīja Uldis Liņiņš (tel. 26338134).
* Celmiņi. Tikāmies ar lauku mājas saimnieci, farmaceiti Valentīnu Dāboliņu (tel. 29481762). Uzzinājām noderīgus padomus par veselību stiprinošiem ārstniecības augiem, kā arī degustējām dažādas ārstniecības augu tējas.

Paldies saimniekiem par sirsnīgo ciemiņu sagaidīšanu, paldies ekspedīcijas dalībniekiem par ieinteresētību pat rudens drēgnumā un lietavās!
Pasākumu organizēja Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa.

Nākošajā gadā ekspedīciju ietvaros dosimies iepazīt Mētrienas un Ošupes pagastus.

Autore: Sanita Soma, tel. 29130437.

 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes