Foto no uzņēmēju pieredzes brauciena uz Lietuvu

ziņa publicēta 10.05.2018
Lielāks foto Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa šī gada 9. maijā organizēja Madonas novada tūrisma pakalpojumu sniedzēju un uzņēmēju pieredzes apmaiņas braucienu uz Lietuvu maršrutā "Birži - Pakroja - Burbišķi".

   Apmeklējām vienu no izcilākajiem Lietuvas tūrisma galamērķiem - Pakrojas muižu. Klasicisma stilā būvētā Pakrojas muiža ir lielākais muižas ēku komplekss Lietuvā, kas saglabājies līdz mūsdienām. Vizītes laikā apskatījām pāris no muižas ēkām, kā arī vietējā gide pastāstīja par muižas vēsturi un kompleksa apsaimniekošanu mūsdienās.
   Tālāk devāmies uz Lietuvas mazo Holandi jeb Burbišķu tulpju dārzu.  Burbišķu muižas īpašā popularitāte slēpjas košajos tulpju ziedos, kuri priecē ne vienu vien apmeklētāju. Vislielākais apmeklētāju skaits parasti pulcējas muižas Tulpju svētkos, kas tiek organizēti kopš 2000. gada un notiek maija otrajā nedēļas nogalē. Ekskursijas laikā apskatījām atjaunoto muižu, parku ar dīķiem un skulptūrām.
   Mūsu ceļš turpinājās Biržos, kas ir viena no senākajām Lietuvas pilsētām, tā skaita jau piekto pastāvēšanas gadu simtu. Apmeklējām Biržu pili, kurā ieturējām smalkas pusdienas pilī esošajā kafejnīcā "Pils velves". Par cik Birži lepojas arī ar senajām alus darīšanas tradīcijām, vietējo folkloras muzikantu pavadībā piedalījāmies izglītojošajā programmā “Alus ceļš”, kuras laikā uzzinājām par Biržu alus darīšanas un viesmīlības tradīcijām, dziedājām vietējo dziesmas un baudījām Biržos ražoto alu (alus nedzērāji – kvasu), sieru un maizi. Savukārt citi aizstāja alus programmu ar individuālu pils muzeja apmeklējumu. Mājupceļā bija iespēja sagādāt ciemakukuļus mājiniekiem, iepērkoties “Biržu duona” vai “Biržu alus” firmas veikaliņos. ‌Ar vietējo gidi devāmies ekskursijā pa Biržiem, pa ceļam dzirdējām Biržu stāstus, priecājāmies par strūklakām un atpūtas zonu Širvēna ezera krastā. 

‌   Tālāk devāmies uz Kirkilu ciemu, kur apskatījām joprojām notiekošos zemes iegruvumus jeb karsta kritenes, drosmīgākie kāpa mēness formas skatu tornī (32 m) un vēroja savdabīgo dabas ainavu ar zemes iegruvumos pieplūdušajiem ezeriņiem. 
‌   Kā pēdējais pieturas punkts bija greznā lauku saimniecība “Sodelišķi”. Ka stāstīja saimniece, tad saimniecības pamatdarbības veids ir lauksaimniecība, bet pirms pāris gadiem uzņēmums pievērsies arī lauku tūrisma pakalpojumiem. Apskatījām viesu namu ar saunu un baseinu, āra estrādi, strūklaku, kā arī devāmies apskatīt muzeju ar restaurētām automašīnām, darbarīkiem un lauksaimniecības tehniku.
‌ Liels paldies visiem, kuri devās aizraujošajā Lietuvas braucienā!

‌Ziņu publicēja: Ilze Stūre, tel 29332642
‌‌‌‌ 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes