28. martā Putnu dienas LVM Kalsnavas arborētumā

ziņa publicēta 22.01.2018
Lielāks foto 2018. gada 28. martā no plkst. 10.00 LVM Kalsnavas arborētumā, gaidot pavasari, notiks putnu dienām veltīts pasākums skolēniem. Šajā dienā izzināsim, pētīsim, spriedīsim un diskutēsim par putnu bioloģiju – daudzveidību, uzbūvi, nozīmi dabā, aizsardzību un cilvēku ietekmi.

Skat! Katram ir iespēja:

  • elektroniski pieteikt savu klasi un piedalīties izziņas pārgājienā ar darba stacijām, kurās ietverti uzdevumi un aktivitātes, kas saistītas ar putniem;
  • uzzināt interesantus faktus par putniem, diskutējot ar ekspertiem – Latvijas valsts mežu vides plānošanas speciālistu Mārtiņu Kalniņu un dabas draugu Māri Olti;
  • piedalīties erudītā, izvirzot no klases 5 atjautīgākos klases biedrus, līdzjutēji ar klases talismanu priekšgalā varēs aktīvi atbalstīt savējos;
  • iegūt dažādas balviņas - apbalvosim konkursa dalībniekus un mājas darba radošākos īstenotājus, tāpat arī pārgājiena stacijās atraktivitāti izrādījušās klases.
  • Pēc nopietnas darbošanās un lielo zināšanu uzkrāšanas, visi kopīgi sildīsimies pie ugunskura un baudīsim siltu tēju. Līdzi var paņemt arī kādu našķi.

    Uzmanību! Gatavojoties pasākuma norises dienai, aicinām skolēnus piedalīties putnu zīmējumu un fotoattēlu konkursā. Tos, dalījumā pa vecuma grupām, vērtēs arborētuma un ekspertu žūrija. Nolikums un vērtēšanas kritēriji - (saitīte).

    Nosacījumi:

  • zīmējums, kurā attēlots putns/putni un īss stāsts par to – līdz 200 rakstzīmēm;
  • fotoattēls, kurā notverts mirklis ar putnu/putniem un īss apraksts par to – līdz 200 rakstzīmēm. Fotogrāfijai jābūt uzņemtai dabā, šajā laika periodā;
  • zīmējumus un fotoattēlus iesūtiet līdz 22. martam, sūtot ar norādi “Konkursam”. Ieskanētus zīmējumus un fotoattēlus var sūtīt uz arboretums@lvm.lv. Zīmējumus un fotogrāfijas var sūtīt pa pastu uz adresi “LVM Kalsnavas arborētumam”, “Ogu īves”, Jaunkalsnava, Madonas novads, LV-4860.
  • Ņem vērā! Lai pasākuma norisi padarītu vēl krāšņāku, esam sagatavojuši nelielu mājas darbu: izveidot klases talismanu atbilstoši pasākuma tematikai - viss par un ap putniem. Ar klases talismanu varēsiet atbalstīt klases komandu “Putnu erudītā”! Radošākos apbalvosim!

    Atceries! Vienmēr esam gatavi uzklausīt un padalīties ar informāciju. Zvani – 27841099, 29326912 vai raksti – arboretums@lvm.lv.

    Latvijas valsts meži vēl izzinošiem piedzīvojumiem piepildītu dienu!


    Ziņu publicēja: Ilze Stūre, tel. 29332642
     
    Draugiem Facebook Twitter Linkedin
    © 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
    Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes