Izdoti 2018. gada Madonas novada tūrisma ceļveži

ziņa publicēta 01.01.2018
Lielāks foto Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa izdevusi 2018. gada drukātos tūrisma materiālus.

Kā pirmā tika sagatavota brošūra vācu valodā “Dabas maršruts – Latvijas lielākais ezers Lubāns”. Tajā iekļauta informācija par dabas vērtībām, apskates, ēdināšanas un nakšņošanas vietām 20 kilometru rādiusā ap Lubāna ezeru. Izdevums izdots un finansēts, sadarbojoties sešām Lubāna mitrāja teritorijā esošajām pašvaldībām: Madonas, Rēzeknes, Lubānas, Varakļānu, Rugāju un Balvu novadu pašvaldībām. Līdz šī gada vasaras sezonai plānots izdot Lubāna ezera ceļvežus arī latviešu, krievu un angļu valodās. Izdevumi tiek ražoti karšu izdevniecībā “Jāņa sēta”.

“Madonas novada tūrisma ceļvedis 2018” ir izdots 3 valodu versijās: latviešu, krievu un angļu valodās. Ceļvedis sniedz aktuālo informāciju par visām Madonas novada apskates, aktīvās atpūtas, ēdināšanas un nakšņošanas vietām. Ceļotājiem šogad piedāvāsim iegriezties kādā no 98 apskates un aktīvās atpūtas vietām, bet nakšņotājiem izvēlēties kādu no mūsu novadā esošajām 43 naktsmītnēm. Ceļveža vāka noformējums vizuāli pauž ziemas aktīvās atpūtas un slēpošanas noskaņas, bet vāka vasaras puse aicina uz nesteidzīgu atpūtu dabā, baudot dažādus garšu piedzīvojumus.
Tūrisma ceļveži maketēti SIA “Grafs” Madonā, drukāti tipogrāfijā “Latgales druka” Rēzeknē. 

Šogad ceļvedī ir iekļauti 3 jauni objekti:
   * Silvijas Čurkstes kulinārā programma (notiek Aronas pagasta Lielajos Kupros). Tas ir stāsts par senajiem apkārtnes ēdieniem un ēšanas paražām, kas noslēdzas ar kopīgu mielošanos;
   * “Vakars uz ezera” jeb garšu baudījums vasarā uz grezni iekārtota plosta Vestienas pagasta Kāla ezerā kopā ar labākajiem Latvijas pavāriem. Organizē #VIEDI.
   * vasaras sezonas aktīvās atpūtas vieta – Veikparks Madonas karjera ūdenskrātuvē.

Līdz pavasarim plānots sagatavot un izdot specializētu vasaras sezonas tūrisma piedāvājumu latviešu valodā, šogad tā tēma būs “Madonas novads – atpūta jauniešiem”.

‌Lai jaunie ceļveži ikvienam lasītājam palīdz saplānot patīkamus atpūtas brīžus ‌mūsu interesantajā un skaistajā Madonas novadā!

‌Madonas novada tūrisma ceļvežu koordinatore,
‌Sanita Soma, tel. 29130437, tic@madona.lv 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes