14. septembrī - Dzejas dienu pasākums „Vārdu mūzika dara pasauli dzīvu”

ziņa publicēta 11.06.2017
Lielāks foto Ceturtdien, 14. septembrī plkst. 17:30 Madonas novada bibliotēkā notiks Dzejas dienu pasākums „Vārdu mūzika dara pasauli dzīvu” – kurā viesosies dzejniece un mūziķe Elīna Līce un dziesminieks Uldis Kākulis.

 Lai pasaule atdzīvotos mūsos gaismā un stiprumā, nepieciešama gan sava daļa sievišķības, gan vīrišķā spēka. Aicinām ieklausīties Elīnas un Ulda vārdu mūzikā.

  Dzejniece un mūziķe Elīna Līce (1979) – dziesminieces piedāvājumā: dzeja, autormūzika, dažādu tautu mūzika, ģitāra, stabule, balss. Viņa dzīvo Jūrmalā, ik pa laikam mēro ceļa domām bagāto attālumu uz Sarkaņu pagasta „Ceļadomām” mūsu novadā. Piedalās ar dzeju un mūziku saistītos pasākumos, Dziesminieku saietos „Lielkrūzēs”, Mūzikas un mākslas festivālā „Bildes”, Austras bērnu un savulaik arī radošās mājas „Undīne” aktivitātēs.

  Apgādā Tapals 2009. gadā iznāca Andas Līces un Elīnas Līces dzejas grāmata – dubultportrets „Tik tuvu pie…”, kurā satikās divu dzejnieču – mātes un meitas, divu paaudžu dzīves redzējums. 

Elīnas jaunāko dzeju varam lasīt žurnālā „Domuzīme”, Pieskāriena lappusēs, top jauna dzejas grāmata, kuru veido smalki niansētas trauslas sievišķības un tanī pašā laikā dzīves gudras sievietes dzeja. „Kamēr man būs/ kaut viens uzrakstāms vārds,/ sajutīšu sevi/ esošu.” – tā Elīna.

  Uldis Kākulis (1975) – dziesminieks, patriots ar stingru pārliecību: „Tautai ir jādod varējums, gribēšana, drosme, mugurkauls, lepnums par to, kas esam, lepnums, ka esam. Jādod un jāatdod spēks, kurš ir mūsos!” Viņš ir Latvijas Dziesminieku saietu dvēsele, r/a Zvani balss, Mūzikas un mākslas festivāla „Bildes” dalībnieks.

 „Ja es kaut kur eju, tad vienkārši eju, bet, ejot pa Latvijas zemi, es redzu zāli, smilgas, krūmus, kokus - esmu viens vesels ar to smilgu, peļķi vai ezeru, tādas ir manas sajūtas!” – tā Uldis intervijā ar S. Vanzoviču.

  Apmeklētājiem noteikti atmiņā Ulda spēcīgā, varenā balss L. Briedim veltītajās Dzejas dienās Madonas novada bibliotēkā 2014. gadā un Ulda dziedātā “Šūpuļdziesma mātei”: (Ej, māmiņ, zālē, ej, akmenī…) ar mūsu novadnieka vārdiem. 

 

                                       Aicinām uz tikšanos, lai noskaņu krāsas piedzimst vārdos!                                                                               

Ieeja bez maksas

Informāciju sagatavoja: Sarmīte Radiņa

Informāciju iesūtīja: Sarmīte Radiņa – Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre, tel.: 64821050, 28674251

Foto: O. Skuja

Informāciju ievietoja: Ilze Stūre

 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes