FOTO no 11. jūnija “Ļaudonas pagasta ekspedīcijas”

ziņa publicēta 14.05.2017
Lielāks foto Šī gada 11. jūnijā (svētdienā) notika izzinošs brauciens “Ļaudonas pagasta ekspedīcija”. Pasākums tika organizēts kā ekskursija grupas vadītāja pavadībā, kurā dalībnieki brauca ar savām automašīnām. Dienas gaitā guvām nelielu ieskatu Ļaudonas pagastā un tikāmies ar interesantiem un darbīgiem pagasta cilvēkiem. Pasākumu organizēja Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa.

Programma:

   * 11.00 tikšanās pie Aiviekstes tilta Ļaudonā.  

   * Ļaudona Anetes un Māra Karlsonu stāstos. Anete ir Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta vadošā pētniece un grāmatu autore, Māris ir Madonas mākslas skolas skolotājs un keramiķis, abi - Ļaudonas patrioti.

   * Pusdienu pikniks (ar savām līdzi paņemtajām maizītēm).

   * Ciemos pie Valda Beļaunieka – ļaudonieša ar dzimtas saknēm Ļaudonā kopš 1734. gada, aizrautīga mednieku un makšķernieku kluba vadītāja.

   * Sāviena. Viesošanās zemnieku saimniecības “Ezernieki”,  saimnieka Ilgvara Sīļa stāsti par seno Sāvienu, Sāvienas ezeru un saimniekošanu ezera krastā. Saimniecībā tiek audzēti liellopi un dambrieži.

   * Burkānciems. Rutas Graudužas un Stefana  Millera kazkopības saimniecība, ganāmpulkā ap 150 kazas, sierotavā ražo Fetas, Mocarellas, Camambert veida sierus, ekskursija, degustācija, sieru iegāde.

   * Amatnieks Andis Apsītis - ciemos pie Robina Huda cienīgu loku izgatavošanas meistara, kurš prot lokus ne tikai ražot, bet arī eksportēt uz Eiropas valstīm.

    * Pasākuma noslēgums ap 17.30.

Paldies Ļaudonas cilvēkiem par sirsnīgo ciemiņu uzņemšanu!
Paldies pasākuma dalībniekiem par kopīgu Ļaudonas pagasta iepazīšanu!

Tradīcija par Madonas novada pagastu apceļošanu tika aizsākta pirms diviem gadiem. Šogad iesākto turpinām un dodamies iepazīt Ļaudonas (11. jūnijā) un Dzelzavas (24. septembrī) pagastus.

Pasākuma organizatore -  Sanita Soma, tel. 29130437.
Foto autors - Dāvis Veckalniņš.
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes