FOTO no 13. jūnija pieredzes brauciena uz Jelgavas novadu

ziņa publicēta 15.05.2017
Lielāks foto Šī gada 13. jūnijā Madonas novada tūrisma pakalpojumu sniedzēji, muzejnieki, amatnieki un pārtikas ražotāji devās kopīgā pieredzes apmaiņas braucienā. Redzējām kā saimnieko zemgalieši Jelgavas novadā.

06.15 Izbraukšana no Saieta laukuma Madonā, braucam maršrutā Madona – Pļaviņas…

10.00 Sveika studentu un biznesa pilsēta JELGAVA. Mums pievienojas pieredzes brauciena pavadošais cilvēks un programmas organizators no Jelgavas novada pašvaldības.

Ciemojamies SIA “Viesu līči” atpūtas kompleksā, rīta kafijas pauze (Jaunsvirlauskas pagasts, Jelgavas novads, www.lici.lv). Uzņēmums piedāvā: kafejnīcu ar konditoreju “Zemnieka Cienasts”, vienīcu “Hotel Senlīči”, moteli “Nakstmājiņa”, atrakciju parku “Līču Ganības” ģimenēm ar bērniem, kamīnzāli ar pirtiņu “Veclīču Pirts”, piknika vietu, telpas konferencēm, sanāksmēm, treileru novietni, telšu vietas, ekskursijas ar kuģīti “Frīda” vai motociklu “Jawa” ar blakusvāģi.

SIA “Zekants” ražotnes apmeklējums (Jaunsvirlauskas pagasts, Jelgavas novads, www.facebook.com/pupuchi.cukupupas/).Uzņēmumā tiek ražotas inovatīvs produkts - uzkodas no cūku pupām “Pupuchi”. Uzņēmums ir Jelgavas novada pašvaldības biznesa ideju konkursa “Esi uzņēmējs Jelgavas novadā” uzvarētājs.

Viesošanās lauku māja “Blūži” un pusdienu degustāciju pauze (Sesavas pagasts, Jelgavas novads). Lauku mājās "Blūdži" mājražotāji Mālkalnu ģimene piedāvā iepazīt Zemgales līdzenuma lauku sētu, degustēt un iegādāties pašu gatavotus sierus, dārzeņu salātus un konservējumus. Marinētais siers izstādē "Riga Food 2014" ir ieguvis pat 1. vietu. Saimniece Ināra Mālkalne ir TV šova “Īstās latvju saimnieces 2017” dalībniece.

Ekskursija Elejas muižas tējas namiņā (Elejas pagasts, Jelgavas novads). Pašreizējais Elejas muižas ansamblis veidots 19.gs. sākumā, klasicisma stilā grāfam Žanno Mēdemam. Savulaik tas atzīts par Kurzemes klasicisma pērli un izcilu būvniecības paraugu Eiropā. Pirmā pasaules kara laikā 1915. gadā ēkas tika nodedzinātas. Līdz mūsdienām saglabājusies muižas pārvaldnieka māja un klēts, tējas namiņš un senā baronu kapsēta, bet no kādreizējās majestātiskās pils palikušas vien drupas. 2015. gadā atdzimis muižas tējas namiņš. Šobrīd tas ir populārs tūrisma objekts, laulību ceremoniju un kāzu pieturvieta, kā arī dažādu pasākumu un pat koncertu norises vieta.

Viesošanās Lolitas Duges "Piparmētru namiņā" (Vilces pagasts, Jelgavas novads). Lauku saimniecība piedāvā: iepazīties ar dažādu šķirņu piparmētrām, nobaudīt tējas, uzzināt par mājražošanas procesā iegūtiem piparmētru pārstrādes produktiem (piparmētru sīrupu, pulveri, sejas toniku u.c.) vai piedalīties kādā no “piparmētru radošajām darbnīcām” (ziepju vai kosmētisko līdzekļu gatavošana, gleznošana u.c.). Saimniece ir TV šova “Īstās latvju saimnieces 2016” dalībniece.

Veikala “Amatnieku sēta” un biedrības “Pārtikas amatnieki” pieredzes stāsts (Jelgava). Gaumīgi iekārtotā veikaliņa galvenais mērķis ir nodrošināt iespēju biedrības biedriem (Jelgavas novada amatniekiem un ražotājiem) un sadarbības partneriem pastāvīgi realizēt savus produktus un preces. Šobrīd savus produktus un amatniecības preces piegādā vairāk kā 50 mazie ražotāji no Jelgavas, Ozolnieku, Dobeles, Tērvetes un Bauskas novadiem.

Jelgavas populārākā tūrisma objekta “Sv. Trīsvienības baznīcas tornis” apmeklējums (Jelgava). Ēkas 9 stāvos atrodas: Jelgavas reģionālais tūrisma centrs; ekspozīcijas par ēkas vēsturi, Latvijas prezidentiem un Zemgales tautastērpu; konferenču zāle; restorāns, izstāžu zāle un skatu laukums.

Veikala pauze vakariņu našķiem Jelgavā.

Mājupceļš - Madonā esam ap pusnakti.

Pieteikšanās līdz 9. jūnijam.
Kontaktpersona: Sanita Soma, tel. 29130437 vai tic@madona.lv

Organizē: Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa.

 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes