21.martā seminārs tūrisma pakalpojumu sniedzējiem “PIEREDZE. KVALITĀTE. JAUNUMI.”

ziņa publicēta 14.03.2017
Lielāks foto Šī gada 21. martā (otrdiena) Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa aicina uz semināru tūrisma pakalpojumu sniedzējus.

Vieta: Madonas biznesa inkubators “Ideju Cehs”, Madona, Blaumaņa iela 3, 1.stāvs.

Laiks: Otrdiena, 21.03.2017. plkst.10:00 – 15:00..

Dalībnieki: Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas, Varakļānu novadu tūrisma pakalpojumu sniedzēji

PROGRAMMA

Kvalitatīva pieredzējuma un viesmīlīgas vides veidošana tūrismā / Dr. Aija Van der Steina
Dr. Aijai Van der Steinai ir pieredze tūrisma pētījumu jomā, koncentrējoties uz tūrisma vietas attīstības un ar mārketinga pārvaldību saistītiem jautājumiem. Viņa ir aktīvi sadarbojusies gan ar vietējiem tūrisma uzņēmumiem, gan ar tūrisma nozari pārstāvošām profesionālajām asociācijām, veicot lietišķus pētījumus un iesaistoties publiskās diskusijās par tūrisma nozarei aktuāliem jautājumiem.

Ko klients sagaida un novērtē lauku tūrismā? / Tūrisma aģentūra “Jauni Rakursi”
“Jauni Rakursi” – atraktīva tūrisma aģentūra, kas specializējas netradicionālu ceļojumu maršrutu izstrādē un piedāvāšanā saviem klientiem. Aģentūras īpašais virziens ir vienas dienas ceļojumi pa Rīgu, Latviju un Baltijas valstīm. Uzdevums – pārvērst katru ekskursiju par ceļojumu, kurā valda piedzīvojumu gars un zinātkāre, atmiņās paliek īpašas sajūtas un piepildījums. “Jauni Rakursi” rāda mūsu zemes vietas, ko parasti nerāda, un aicina paskatīties uz jau zināmām lietām un vietām no jauna rakursa. Viņi ved ciemos pie aktīviem, darboties gribošiem un varošiem cilvēkiem Rīgā, Latvijas novados un tuvākajās ārvalstīs!

Novadu tūrisma aktualitātes
Madonas novada tūrisma aktualitātes – Sanita Soma, Madonas novada pašvaldības tūrisma darbaorganizatore.
Cesvaines novada tūrisma aktualitātes – Diāna Glaudāne, Cesvaines tūrisma centra direktore.
Lubānas novada tūrisma aktualitātes – Ilze Kraukle, Lubānas novada kultūras darba speciāliste.
Varakļānu novada tūrisma aktualitātes – Modra Vilkauša, Varakļānu novada muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja.

Karameles ar raksturu / Linda un Arnis Blaževiči
‌Savu darbību ģimenes uzņēmums “Madonas karameles” uzsācis 2013.gadā. Ražošanā netiek izmantotas sintētiskās izejvielas. Sortimentā ir dažādu augļu un ogu garšas, kuras papildina arī ķiploku un ingvera karameles. Karamelēs iestrādājot skaistus zīmējumus, tās tiek padarītas īpašas, piešķirot katrai no tām savu raksturu. 2016.gadā uzņēmums izveidoja karameļu darbnīcu, kas ir vienīgā šāda veida darbnīca Vidzemē. Tajā ikvienam apmeklētājam tiek dota iespēja uztaisīt un iesaiņot līdzņemšanai savas karameles – izvēlēties jebkuru no pieejamām garšām un veidot karameles izvēlētajai tematikai atbilstošās krāsās.

Kaziņas Bonijas sieri / Santa Lasmane-Radzvilaviča
‌Ja pienāksi pie aploka – tiksi uzreiz pamanīts. Atskanēs dipoņa un pēc brīža vairāki desmiti acu pāri ziņkārīgi raudzīsies tevī. Un ne jau tikai gaidot kādu cienastiņu vai našķi. Ir labi, ja kāda roka pakasa aiz ragiem vai auss un arī turpat noplūktais zāles kušķis daudz labāk garšo, ja to pasniedz cilvēka roka. Un, ja vēl var pārbaudīt piešūto pogu kvalitāti, rāvējslēdzēja izturību, vējā plīvojošā lakatiņa biezumu un pat kabatu saturu, tad draudzība ir nodibināta. Melnas, pelēkas, baltas, brūnas, raibas, ar ragiem un bez ragiem… tādas viņas ir – kaziņas “Sniķeros”. Pavasaris, vasara, rudens – tie ir īstie sierošanās laiki. Kaziņas dāsni dāvā pienu, – Ērgļu novada piemājas saimniecības “Sniķeri” saimniece Santa – sien no tā sieru. Ciemiņi garšo un slavē un līdzņemšanai pērk.

Kandžas laboratorija / Mārcis Feldbergs
‌Ir tāda vieta Vidzemes augstienē, kur cilvēks nostājies uz ideālās garšas meklējumu takas, ieslēdzies apaļā mājā, tas baudu ar šķidrumiem jauc. Kandžas Laboratorijā saimnieks Mārcis Feldbergs aicina nobaudīt vismaz piecus dzērienus, patīkamā atmosfērā un iepazīties ar dzērienu tapšanas procesu.

Viesu māja Mauriņi / Īstā latvju saimniece 2017 Māra Zemdega
‌Zemdegu bērni bija izauguši un šķita, ka dzīve kļūst garlaicīga. Turklāt bija pārliecība, ka beidzot pienācis laiks strādāt tikai sev. Tieši tādēļ Māra un Andris Zemdegas kļuva par viesu nama “Mauriņi” saimniekiem Allažu pagastā, aptuveni sešu kilometru attālumā no Siguldas. Viesu nams piemērots kā semināru, tā arī banketu, kāzu un citu svinību rīkošanai, tāpat arī atpūtai lauku klusumā. Šī gada sākumā viesu nams „Mauriņi” jau otro reizi saņēma “Zaļo Sertifikātu”, kā apliecinājumu, ka saimnieki rūpējas par vidi sev apkārt.

Dalība bez maksas.

Obligāta iepriekšēja reģistrācija līdz 17.03.2017. sūtot pieteikumu uz ilze.vogina@madona.lv
‌Semināru organizē Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa sadarbībā ar Madonas biznesa inkubatoru.

Kontaktinformācija:

Ilze Vogina
‌Madonas novada pašvaldība
‌Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa
‌Tālrunis: +371 20204906
‌ E-pasts: ilze.vogina@madona.lv

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes