FOTO no tūrisma izstādes "Balttour2017" (papildināts 6.februārī)

ziņa publicēta 06.02.2017
Lielāks foto Gada lielākais tūrisma notikums – starptautiskā tūrisma izstāde “Balltour 2017” šogad norisinājās Rīgā no 3. līdz 5. februārim. Tajā piedalījās arī Madonas novada pašvaldības uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa ar izstādes stendu “No Gaiziņa līdz Lubānam”.


Trīs dienu garumā iztādes apmeklētājiem stāstījām par mūsu ziemas un vasaras tūrisma piedāvājumu. Kā izdales materiālu apmeklētājiem un visas Latvijas tūrisma informācijas centriem piedāvājām 2017.gada Madonas novada tūrisma ceļvežus latviešu, krievu un angļu valodās. Bijām sagatavojuši arī 2017. gada Madonas novada pasākumu plānu. Apmeklētāju uzmanību piesaistīja arī Kalsnavas arboretuma sagatavotā brošūra ar košajām peonijām.

Mūsu stenda apmeklēja visdažādākie interesenti: individuālie ceļotāji, skolēnu un senioru grupu vadītāji, tūrisma agentūru gidi un tūrisma informācijas centru speciālisti, amatnieki un mājražotāji, tūrisma nozares sadarbības partneri. Interesējošās tēmas - var teikt, cik cilvēku, tik jautājumu. Interesēja gan aktīvā atpūta un pasākumi, gan apskates, nakšņošanas un kāzu svinēšanas vietas. Sarunu tēmas bieži vien iezīmēja uz mūsu tūrisma materiāliem redzamās fotogrāfijas; atpūta ziemā, piedāvājums bērniem, Kalsnavas arboretums, interesantas lauku sētas un piedāvājums gardēžiem. Stendā strādāja un par novada tūrisma iespējām stāstīja Ilze Riekstiņa un Sanita Soma.

Papildus uzmanību stendam piesaistīja stendā strādājošie Madonas novadatūrisma pakalpojumu sniedzēji; Lubāna mitrāja informācijas centra Līga un Ilze , maiznieks Andrejs Broks, "Madonas alus" saimnieks Rolands Zaharovs, Gaiziņkalna vēstnese Danuta Kiopa, Pēteris Nebars no "Gretu" saimniecības, Inese Mailīte no Sarkņu amatu skolas un H.Medņa muzeja "Dzintari", Līga Lieplapa no "55 mārītēm",  Vestienas gide Anda Erele, garīgā tūrisma vēstneses Sigita un Gundega un "Kalnu medus" saimnieks Sandris Akmans. Izstādes tirdziņa sektorā darbojās kazu saimniecība "Burkānciems" no Ļaudonas pagasta.

Saimnieki izstādei bija rūpīgi gatavojušies, sarūpējuši savam profilam atbilstošus uzskates materiālus, brošūras, cienastus un ielūgumus savu uzņēmumu apmeklējumiem. Ciemos uz Madonas novadu esam ielūguši sekojošus izstādes apmeklētājus:
* uz Laivošanu Lubāna ezerā Jevģēniju un Antoņinu no Rīgas;
* uz eksursiju ar degustāciju pa "Madonas alus" brūzi Uldi no Rīgas;
* uz kafejnīcu "Māmuļa" Marutu un Juri no Rīgas;
* uz eksursiju pa Gaiziņkalnu Kristu un Jāni no Rīgas;
* uz eksursiju pa Gretu saimniecību Ilzi, Ievu un Induli no Rīgas;
‌* uz Sarkaņu amatu skolu Jolantu no Rīgas;
‌* uz lielo dziesmu vietu "Dzintari" Elitu no Rīgas;
‌* uz tēju saimniecību "55 mārītes" Daci no Rīgas;
‌* uz garīgā tūrisma saimniecību Alekseju no Rīgas;
‌* uz eksursiju pa Kāla ezera apkārtni Inesi un Jurģi no Rīgas;
‌* uz bišu dzīves iepazīšanu "Kalnu medus" saimniecībā Inesi no Babītes.

‌Paldies Madonas novada stenda komandai par aktīvo līdzdalību izstādē!
‌Savukārt stenda apmeklētājus gaidām ciemos mūsu skaistajā Madonas novadā!

Madonas novada tūrisma piedāvājums tiek reklamēts arī kaimiņvalstu tūrisma izstādēs - no 20.-22. janvārīm Lietuvas tūrisma izstādē "Adventur 2017" un no 10.-12.februārim Igaunijas tūrisma izstādē "Tourest 2017". Šajās izstādēs strādājam Latvijas nacionālajā tūrisma stendā, kopā ar visiem citiem Latvijas novadiem. Nacionālo tūrisma stendu organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

‌Izstāžu koordinatore, teksta un foto autore: S.Soma, tel. 29130437.  

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes