FOTO: ZIEMASSVĒTKU TIRDZIŅŠ MADONĀ

ziņa publicēta 14.12.2016
Lielāks foto Kārdinoša karstvīna smarža, greznas piparkūkas, vietējo ražotāju gardumi un amatnieku darinājumi - Ziemassvētku tirdziņš ir viena no drošākajām pazīmēm, ka svētki tuvojas. Madonas centrālais – Saieta laukums jau otro reizi uz vienu nedēļu kļūva par jaukāko satikšanās, kopā būšanas un Ziemassvētku gaidīšana vietu.

Ik dienu no 19.līdz 26.decembrim darbojās tirdziņš, kurā apmeklētāji varēja piedzīvot katrs savu Ziemassvētku brīnumu. Tas atradās 500 m2 lielā apsildāmā paviljonā zem jumta, lai padarītu ērtāku gan iepirkšanos, gan svētku noskaņas baudīšanu.
Tirdziņā vietu rada gan vietējie ražotāji, gan amatnieki, bija gan kārumi un gardumi, gan izstrādājumi skaistumam un dāvanām. Bija arī visīstākais karstvīns un silti kāposti ar desiņām katru dienu.
Labam noskaņojumam ik dienas skanēja Ziemassvētku mūzika.
Savukārt katru dienu noteiktā laikā, sadarbojoties ar lieliskiem labi zināmiem un ne tik zināmiem, ar pieredzējušiem un pavisam jauniem talantiem un radošiem skatuves māksliniekiem, izskanēja īpašas koncertprogrammas un izrādes. To laikā tika izdziedātas skaistākās Ziemassvētku dziesmas, izstāstīti jaukākie Ziemassvētku stāsti, izdancotas latviskākās rotaļas un dejas, kā arī sagaidīts pats Ziemassvētku vecītis.
Bet pavisam īstu rūķošanos nodrošināja saldā karameļu darbnīca un radošās Ziemassvētku darbnīcas, piedāvājot pašiem izveidot interesantākos dekorus, eglīšu rotājumus, kā arī vēl daudz ko citu.  


Pasākumi Ziemassvētku tirdziņa laikā:



Vēlamies pateikties ikkatram, kas šogad ienāca Madonas īpašajā - Ziemassvētku tirdziņa paviljonā. Mīļš paldies tiem, kas noskaņu šeit gūt un papildināt ieradās vairākkārtīgi. Nemaz jau nav grūti atrast prieku sevī un dalīties tajā ar citiem, vai ne? Arī tad, ja no gaidītās ziemas nav ne miņas, dzirdamas vien lietus lāses logā. Šis kā zināms ir laiks, kad vairāk par visu citu, jāspēj atrast laiks garīgām vērtībām. Šis ir tas laiks gadā, kad satikties un piedot biežāk, izprast dziļāk un samīļot ciešāk. Ir tikai jāprot atvērt acis un sirdi plaši vaļā, lai ieraudzītu visu labo, skaisto un vērtīgo, jo visa ikdienišķā un materiālā visapkārt jau tā ir par daudz. Vai nav tā, ka reizēm to piemirstam? Lai bildes runā un pastāsta, kādus svētku mirkļus piedzīvojām, kādās sajūtās viens ar otru dalījāmies un cik daudz patiesi burvīgus cilvēkus sastapām. Pastāsti citiem par šo Ziemassvētku notikumu Madonā un uz tikšanos nākamgad!
Foto: A.Blaževičs, D.Veckalniņš
Video: Vidzemes reģionālā TV


Informāciju sagatavoja un ievietoja: Ilze Riekstiņa

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes