Didzis Zariņš izcīna 3vietu “Best Nordic Strongman 2019” sacensībās

iesūtīts: 2019.06.20 16:10
8.jūnijā Daugavpilī un 9.jūnijā Madonā ar “Best Nordic Strongman 2019” sacensībām iesākās Latvijas atklātā spēkavīru čempionāta sacensības.

Sacensībās piedalījās 13 atlēti. Latviju pārstāvēja iepriekšējo gadu Latvijas stiprākie vīri - madonietis Didzis Zariņš un ugālietis Oskars Martužans, līvānieši  Jānis Krūmiņš, ogrēnietis Māris Krievelis, rundālietis Jānis Ilgavižs un kuldīdznieks Jānis Šleckus. Piedalījās arī sportisti no Somijas (Sami Ahola un Veli-Pekka Kauhanen), Igaunijas (Ervin Toots) un Zviedrijas (Kevin Nordh un Jesper Willyson).

Katrā pilsētā apmēram četru stundu garumā atlēti demonstrēja savu sportisko raksturu un enerģiju vairākās disciplīnās:

Daugavpilī pirmais vingrinājums - “Latvijas Nafta”  degvielas cisternas vilkšana” . Sportistiem bija jāpārvieto 14 tonnas smagā autocisterna 30m distancē. Tika vērtēts distancē pavadītais laiks. Mūsu novada spēkavīram Didzim trešais labākais rezultāts, uzvaru gūst Jānis Šleckus.

Otrais vingrinājums - “RERE vide plecu stafete”. Vingrinājumā jāceļ virs galvas  110 kg baļķis, 120 kg baļķis, apollona ass 140 kg, Hantele 90 kg un baļķis 145 kg. Tika vērtēts pacelto priekšmetu skaits un distancē pavadītais laiks. Labāko rezultātu uzrāda Didzis Zariņš.

Trešais vingrinājums - “RERE grupas stafete”. Atlētiem 4 reizes jāpārveļ 380kg smaga riepa, 20 m distancē  jāpārvieto divas 100 kg smagas mucas. Didzim ceturtais rezultāts, uzvaru vingrinājumā gūst Māris Krievelis.

Ceturtais vingrinājums - “Infras NRG ķerras dragreiss”. Atlētiem 20 m distancē  jāpārvieto 800kg smaga ķerra, 320 kg uz rokām. Didzim trešais labākais rezultāts.

Pēc pirmās dienas sacensībām Didzis ar savāktiem 36 punktiem ieņem trešo vietu, vienu punktu atpaliekot no Oskara Martužāna un 4 punktus no Jāņa Sleckus, kuram pirmā vieta.

Madonā pirmais vingrinājums – ““Latvijas Nafta” mašīnas vilkšana ar rokām” . Sportistiem  jāpārvieto 10 tonnas smagā autocisterna 20m distancē pievelkot sev klāt ar rokām. Tiek vērtēts distancē pavadītais laiks. Pavisam neveiksmīgs vingrinājums Didzim, iegūti tikai 2 punkti, kas ir apdraudējums cīņai par godalgotām vietām.

Otrais vingrinājums - “RERE vide stafete”. Atlēti veic  25m distanci ar 140 kg smagiem “koferīšiem” un 25m distanci ar vairogu “Latvija”. Didzis pēc iepriekšējā neveiksmīgā vingrinājuma nav zaudējis cīņas sparu un vingrinājumā ar laiku 18.84 sek. sasniedz trešo labāko rezultātu. Pirmais Jānis Šleckus ar 16,50 sek.

Trešais vingrinājums - “Rent4event.lv” mašīnas vilkšana no zemes. Šajā vingrinājumā triumfē Didzis Zariņš ar paceltajām 12 reizēm

Ceturtais vingrinājums - “RERE grupas nēši”. Atlēti 20 m distancē  pārvieto 380kg smagus nēšus. Un atkal uzvaru gūst Didzis, sasniedzot fenomenālu rezultātu. Distance ar nēšiem uz muguras noskrieta 10,41 sek.

Piektais vingrinājums – “Infras NRG atlanta akmeņi”. Atlēti secīgi ceļ uz podestiem 6 akmeņu, kuru svars – 100, 120, 140, 160, 180, 200 kg. Nepārspēts paliek mūsu „akmens cilvēks” Didzis, kurš kārtējo reizi apliecina sava titulu,  visus sešus akmeņus paceļot 55,57 sek.

Kopvērtējumā pēc divu dienu maratona Didzis Zariņš ar sakrātiem 80 punktiem izcīna trešo vietu, otrais Oskars Martužans ar 83 punktiem, pirmais Jānis Sleckus arr 89 punktiem

Prieks par Didzi, kas neskatoties uz neveiksmīgo pirmo vingrinājumu spēja piecelties un pierādīt madoniešiem, ka ir īsts cīnītājs un priecēt tos ar izcili izpildītiem pārējiem vingrinājumiem.

JEVGENIJS TARASOVS

Mārcienas pagasta sporta darba organizators   

Izmantots materiāls no mājas lapas  – stiprinieki.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums