Līva Šahno iekļūst Top 40, Pasaules čempionātā junioriem un jauniešiem

iesūtīts: 2021.03.02 10:33
Ar sešu km sprinta distanci U18 meitenēm turpinājās Austrijā notiekošais pasaules čempionāts junioriem un jauniešiem. Vislabāko rezultātu no Latvijas biatlonistēm uzrādīja Līva Šahno, kura ar vienu kļūdu izcīnīja 38. vietu, savukārt otra labākā no latvietēm ar 73. vietu bija vien 16 gadus vecā Solvita Maļina.

Latviju šajā distancē pārstāvēja četras jaunietes- no latvietēm augstāko vietu (57.) individuālajā distancē izcīnījusī 17 gadīgā Līva Šahno, viņas vienaudze Viktorija Spruģevica, 18 gadīgā Signe Miķelsone, kā arī 16 gadus vecā Solvita Maļina. Gan Spruģevicai, gan Maļinai šis bija pirmās šāda mēroga sacensības karjerā.

Ar desmito numuru pirmā no Latvijas pārstāvēm uz starta izgāja Maļina un jau pirmajā šaušanā nopelnīja divus soda apļus, līdz ar to zaudēja cerības pacīnīties par labu rezultātu. Otrajā ugunslīnijā Solvita pievienoja vēl vienu kļūdu un finišēja 73. vietā.

Visveiksmīgāk šāva un visātrāk no latvietēm slēpoja jaunākā biatloniste Šahno, kura pirmajā šaušanā aizvēra visus mērķus, bet otrajā kļūdījās vienreiz un iekļuva Top 40, ierindojoties 38. vietā. Līvai slēpošanas ātrumā ieņēma 51. vietu, līderei zaudējot minūti un 40 sekundes.

Neveiksmīga stāvus šaušana, pieļaujot trīs kļūdas, padevās Sprugevičai un, lai arī guļus viņa bija šāvusi precīza, viņai nācās samierināties ar sliktāko rezultātu (90. vieta) starp latvietēm. Un visbeidzot Miķelsone ar četriem (3+1) soda apļiem ieņēma 84. vietu.

Par uzvarētāju kļuva slovēniete Ļena Repinca, aiz viņas ierindojās itāliete Linda Zingerle, bet trešā Vācijas biatlonistes Selīna Grotiana. Jau šodien plkst. 15:00 7,5 km distancē dosies puiši.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums