Izrāde "Cilvēkam vajag suni" Liezēres pamatskolā

iesūtīts: 2020.09.21 13:39
2020.gada 28.februārī Liezēres pamatskolas 8. un 9.klases skolēni devās ekskursijā. Brauciena mērķis piedzīvot Valmieras Drāmas teātra izrādi "Cilvēkam vajag suni", kuras režisors ir Jānis Znotiņš, teksta autore Regīna Ezera.

Izrāde ļoti vērtīga visai ģimenei, taču īpaši svarīga tieši pusaudžu vecuma skolēniem, kuri dažkārt dzīvo iedomu un ilūziju pasaulē par savu nākotnes "lielo" dzīvi. Izrāde ļāva ieskatīties vairākos raksturos. Kā svarīgākais temats, kas caurvijas cauri visai izrādei ir kucēnu liktenis, kā cilvēki ar šīm dzīvībām rīkojas, tas ir, kādu tiesu lemj – dzīvot vai nedzīvot, dzīvot kvalitatīvi un pilnvērtīgi neatkarīgi no sociālajiem apstākļiem, vai dzīvot, taču nožēlojamu dzīvi.

Skolēni izteica savus viedokļus par izrādi, daži uzsvēra, ka izrādes laikā ļoti paticis, kā atveidoti un tēloti kucēni, viņu kustības un valoda – smilkstēšana, citus savukārt uzrunāja dzērāja lomas atveidojums un aizdomājās arī par to, cik briesmīgi tas izskatās no malas – būt dzērājam. Savukārt vēl kādu skolēnu uzrunāja dzērāja draudzenes tēls. Skolēns izteica domu, ka izrādes skati un valoda lika aizdomāties par to, kādai sievai nākotnē nevajadzētu būt.

Izrāde iespaidiem bagāta, emocionāla, kas spēja aizsniegt arī skolēnu – pusaudžu sirdis. Noteikti skatāma un baudāma gan bērniem, pusaudžiem, pieaugušajiem un ģimenēm kopā.

Par izrādes finansiālo atbalstu paldies programmai "Skolas soma”, kuras ietvaros izrāde tika apmeklēta.

Paldies Liezēres pagasta pārvaldei par transporta nodrošināšanu ekskursijai!


Liezēres pamatskolas 8. un 9. klases skolēni

un viņu audzinātājas Jolanta Pabērza un Regīna Paegle.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums