Aktivitātes programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros Vestienas pamatskolā

iesūtīts: 2020.03.18 15:57
Miglainā, vēsā 26.novembra rītā pa ledū vizošajiem ceļiem mēs, Vestienas pamatskolas skolēni un skolotāji, devāmies mācību ekskursijā programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros.

Mūsu pirmā pieturvieta bija Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs. Tur sadalījāmies divās grupās, un katra devās uz savu muzejpedagoģisko nodarbību. Viena no tām bija par Lāčplēša Kara ordeni. Gide mums atklāja dažādus gan zināmus, tikai mazliet piemirstus, gan ne tik zināmus faktus par šo apbalvojumu. Jāklausās bija uzmanīgi, jo pēc tam skolēniem pāros bija jāiztur neliels pārbaudījums. Varējām arī nobalsot par radošo darbu konkursā „Latvijas armijai 100” iesniegtajiem skolēnu un pirmsskolēnu mākslas darbiem. Sava klātbūtne bija jāiemūžina kopīgā foto uz īpaši šim nolūkam izveidotās blindāžas fona.

 Nodarbībā „Monotipija. Grafika” vispirms aplūkojām Agra Sāra personālizstādi „Gleznas”. Sākumā šie darbi izskatījās kā abstrakti krāsu eksplozijas šļācieni uz molberta, bet, ja lūkojās vērīgāk, izlasīja nosaukumus, tad varēja saskatīt arī dažādus tēlus un nedaudz aizplīvurotu vēstījumu. Un tad arī pašiem bija jāķeras pie otām un jārada unikāli un neatkārtojami mākslas darbi, jāmācās spēlēties ar krāsām. Kādam tas padevās viegli, citam gāja grūtāk, bet savu gleznu radīja ikviens. Liels paldies par atsaucību un sapratni brīnišķīgajām muzeja darbiniecēm!

Tālāk 1.-5.klašu skolēni devās uz Madonas kultūras namu apmeklēt Latvijas Leļļu teātra izrādi „Mazā raganiņa”. Galvenā varone vēl ir ļoti jauna – tikai 127 gadi, un viņai pašai jāspēj saprast, kas ir labs un kas nē. Labi, ka blakus vienmēr ir gudrais krauklis Abrakss, kas zina visu.

Savukārt vecāko klašu skolēni kinoteātrī „Vidzeme” noskatījās režisora Dzintara Dreiberga filmu „Dvēseļu putenis”, kas vienaldzīgu neatstāja nevienu. Skolotājas nopūtās: „Vismaz viens no visiem izdzīvoja...” Kādai skolniecei bija ļoti žēl nošautā zirga. Puiši apgalvoja, ka šī ir labākā latviešu filma, ko līdz šim esot redzējuši.

Ja kāds vēl „Dvēseļu puteni” nav redzējis, noteikti atrodiet iespēju to noskatīties!

Inga Stradiņa

 




Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums