Eksportējošie uzņēmumi tikai līdz 31. augustam var pieteikties konkursā „IZRĀVIENS 2011”

iesūtīts: 2011.08.19 10:10
Tikai vēl līdz 31. augustam eksportējošie uzņēmumi aicināti pieteikties konkursā „Izrāviens”, lai varētu saņemt Lattelecom, Swedbank un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) vadošo ekspertu bezmaksas konsultācijas sava eksporta potenciāla uzlabošanai. Konkursu izsludinājuši Latvijas vadošie uzņēmumi, lai veicinātu Latvijas preču un pakalpojumu eksportu un atbalstītu valsts ekonomiku.



Pirmo gadu konkursa dalībniekiem nav noteikts uzņēmuma minimālais gada apgrozījums -  šogad konkursā var piedalīties ikviens eksportējošs uzņēmums - arī tie, kas tikko uzsākuši eksportu. Galvenās prasības konkursa dalībniekiem – eksporta apjoms ne mazāks kā 10% no kopējā apgrozījuma, uzņēmuma pamatkapitālā ir vairāk nekā 51% privātā kapitāla un ir skaidri formulēti uzņēmuma mērķi.

Pieteikšanās konkursam ir izveidota maksimāli vienkārša – uzņēmuma pārstāvim konkursa mājas  lapā www.izraviens.lv jāaizpilda pieteikuma anketa.

Katru konkursa darbības mēnesi (jūnijs - augusts) tiek izvēlēti trīs laureāti. Par jūnija uzvarētājiem no 36 pieteiktajiem uzņēmumiem izvēlēti un ekspertu konsultācijas jau šobrīd saņem SIA “Ekre”, SIA “Eveko” un SIA “Wendi Toys“ , bet par jūlija uzvarētājiem (18 pieteikumi) kļuvuši  SIA „Autonams”, SIA „Liko-R” un SIA „Poligrāfijas grupa Mūkusala”.

Latvijas vadošie uzņēmumi katram uzvarētājam nodrošinās detalizētu auditu, palīdzot izstrādāt īpaši pielāgotus biznesa risinājumus.

  • Lattelecom vadošie eksperti uzvarētājiempalīdzēs izstrādāt uzņēmuma mērķtiecīgai attīstībai nepieciešamos biznesa risinājumus IT &T un uzņēmuma darbības procesu jomā.
  • Konsultācijas uzņēmumu finanšu, aizdevumu un naudas aprites jautājumos sniegs Swedbank speciālisti.
  • LIAA palīdzēs noteikt uzņēmuma mērķiem un interesēm atbilstošu nišu pasaules tirgos.
  • Savukārt viena no Latvijas vadošajām pilna servisa reklāmas aģentūrām TBWALatvija nodrošinās mārketinga un komunikāciju konsultācijas.

Eksports ir jebkuras valsts labklājības stūrakmens, un tas ir svarīgs ne tikai katram uzņēmumam, bet Latvijas izaugsmei kopumā. 2010. gadā Latvijas uzņēmumi ir eksportējuši preces 4,7 miljardu latu vērtībā uz 178 pasaules valstīm.

Pagājušā gada konkursa dalībnieku pieredze liecina, ka izmantojot Izrāviena ekspertu konsultācijas, uzņēmumiem izdevies palielināt savus eksporta apjomus līdz pat 30%.

Projekts Izrāviens tika uzsākts 2007. gadā, kad Lattelecom eksperti konkursa kārtībā nolēma piedāvāt Latvijas uzņēmumiem labāko Lattelecom grupas speciālistu konsultācijas un risinājumus.

Uzzini vairāk www.izraviens.lv

Lāsma Trofimova
Sabiedrisko attiecību konsultante


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums