Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=9712

Latvijas kausa 1. un 2. posms orientēšanās skrējienā "OK Arona kauss"

2020.07.02 16:20

Gaidāmajā nedēļas nogalē, 4. un 5. jūlijā, ar orientēšanās kluba “Arona” rīkotajām sacensībām “OK Arona kauss” Madonas pusē sāksies 2020. gada Latvijas kausa sezona orientēšanās skrējienā vidējās, garajās un maratona distancēs katrā vecuma grupā.

Sacensības notiks Smeceres sila apkārtnē, kas pazīstams kā ziemas orientēšanās centrs, taču stāvie kalni un biezā veģetācija būs izaicinājums arī vasarā. Apvidū vietām ļoti biezs un sarežģīts ceļu un taku tīkls, kas radies no slēpošanas trašu veidošanas. Sestdien tiks dots starts vidējā distancē, bet svētdien paredzēta garā distance.

Elites grupās uz starta stāsies arī virkne Latvijas izlases sportistu, tostarp Pasaules čempions Edgars Bertuks, Andris Jubelis, Artūrs Pauliņš, Sandra Grosberga. Latvijas pieaugušo izlasei visi paredzētie starptautiskie starti ir atcelti, tostarp, arī jūlijā sākumā plānotais pirmais Pasaules čempionāts tikai sprinta distancēs.

Šogad pirmo reizi vairāku dienu sacensībās Latvijas kausā netiks vērtēts kopvērtējums, bet gan katra diena atsevišķi, tādēļ Aronas kausā norisināsies sezonas 1. un 2. Latvijas kausa posms.

Uz sacensībām pieteikušies 570 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas.