Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=9710

IEDZĪVOTĀJU IEVĒRĪBAI! PANDĒMIJA NAV BEIGUSIES!

2020.07.01 11:49

Sniedzam oficiālu Madonas slimnīcas paziņojumu, kliedējot sabiedrībā radušās baumas, kā arī viešot skaidrību un turpmāku uzticēšanos.

Madonas slimnīcas bērnu slimību dežūrpersonāla darbiniekam 01.07.2020. ir apstiprinājies pozitīvs COVID-19 tests.

Nekavējoties tika apzinātas iespējamās kontaktpersonas starp slimnīcas darbiniekiem un pacientiem un to saraksts iesniegts Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemioloģijas speciālistiem. Vienlaicīgi tika veikta COVID-19 testu noņemšana 40 personām - 24 slimnīcas darbiniekiem un 16 pacientiem. 

Visas 2.jūlijā saņemtās COVID-19 testu atbildes ir negatīvas. Atbilstoši SPKC epidemilogu izvērtējumam trīs slimnīcas darbiniekiem noteikta 14 dienu karantīna. 

Sakarā ar bērnu slimību profila speciālistiem noteiktajiem ierobežojumiem slimnīca no 1.jūlija turpmākās 2 nedēļas nevarēs nodrošināt pediatrijas profila un dzemdību palīdzības pakalpojumus. Par to ir informēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un pacienti tiek novirzīti uz citām ārstniecības iestādēm.


Madonas slimnīca un Madonas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus necelt paniku, neizplatīt nepatiesu informāciju un aizvien turpināt ievērot valstī noteiktos sociālās distancēšanās un cita veida ierobežojumus.Aicinām iedzīvotājus turpināt ievērot līdzatbildīgu attieksmi pret savu un līdzcilvēku veselību.