Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=9604

MADONAS PILSĒTAI - 94!

2020.05.22 14:25

Madonas pilsētai šogad aprit 94. gadskārta, kopš pilsētas statusa iegūšanas 1926. gada 7.jūnijā, un pilsēta to atzīmēs, jo mums ir ko svinēt! Mēs joprojām esam pilsēta un novads, kurā šobrīd nav reģistrēts neviens vīrusa COVID-19 saslimšanas gadījums. Lai šo labo ziņu pēc iespējas saglabātu, kā arī ņemot vērā, ka valstī joprojām izsludināta ārkārtēja situācija, svētki BŪS, bet šogad noritēs citādi. Izpaliks pulcēšanās tirgus placī, dažādas radošas un sportiskas aktivitātēs, balle estrādē. Tomēr pilsēta saviem iedzīvotājiem un viesiem piedāvās aktivitātes, kurās varēs piedalīties attālināti vai, ievērojot 2m distanci un nepārsniedzot noteikto skaitu – 25.

No 1. līdz 7. JŪNIJAM

Visas svētku nedēļas garumā no 1. līdz 7. jūnijam Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs piedāvās Orientēšanās spēli pilsētā “Vēro, atrodi, izzini Madonu”. Spēles ietvaros būs jāsameklē 15 vēsturiskas un mūsdienu vidi raksturojošas detaļas, kurām ikdienā paskrienam garām. Pilsētas svētku nedēļā muzeja un Madonas novada pašvaldības mājas lapā būs lejupielādējama darba lapa ar 15 uzdevumiem. Izdrukā lapu, doties sev tīkamā laikā iepazīt pilsētu un meklē atbildes.

Pēc pilsētas svētkiem publicēsim visu 15 detaļu stāstus un atšifrēsim, kur tas atrodas.

Muzejs arī sagatavojis slēpņošanas spēli "Burtu medības" – muzeja izstāžu zālēs “izmētāti” burti, kurus secīgi uzmeklējot un saliekot kopā atklāsies kāds muzeja noslēpums…

6. JŪNIJA notikumu programma

10.00 – 13.00

Madonas novada bibliotēka savā pagalmā, zaļajā zonā (Skolas ielā 12) piedāvās izzinošas aktivitātes “No Madonas līdz Madonai”. Aicinām apmeklēt EDIC informatīvo telti laika posmā no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00.

10.00 – 16.00

Jau tradicionāli Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs pilsētas svētkos saviem apmeklētājiem nodrošina muzeja izstāžu apmeklējumu bez maksas. Arī šogad šī iespēja netiks liegta. Svētku laikā apskatāmas izstādes no muzeja krājuma: "Krāsu spēles muzejā", "Barkava. Māls. Vēstījums iz senajām mājvietām" un "No Barkavas pagasta vēstures".

Plašāku informāciju par izstādēm un darba laikiem meklējiet Madonas novada pašvaldības un muzeja mājas lapā. Izstādes bez maksas iespējams apskatīt arī 5. un 7. jūnijā muzeja darba laikā.

12.00 – 16.00

Pie pilsētas vides objekta “Mana Madona” Priežu kalniņā iedzīvotāji aicināti pāros vai kopā visa ģimene, ievērojot vienas mājsaimniecības principu, izdejot visiem zināmo tautas deju “Plaukstiņpolka”. Visi dejotāji tiks filmēti, lai pēc tam vienā videomateriālā radītu madoniešu danci.

Nav arī jābaidās, ja šķiet, ka deja piemirsusies –  būs horeogrāfs, kurš atgādinās deju soli, kā arī skanēs mūzika, turklāt skaņdarbs īpaši Madonas dzimšanas dienai būs pašmāju grupas Sub Scriptum aranžēts un iespēlēts.

12.00 – 13.00

Madonas ielas pierūcinās motokluba “Brīvie Vanagi” (Free Hawks) motociklisti, kuri dosies parādes braucienā cauri un apkārt pilsētai.

13.00 – 18.00

Jaunākajiem pilsētas iedzīvotājiem Madonas pilsētas kultūras nams būs sarūpējis īpašu piedzīvojumu – došanos labirintā. Labirints “94 < --- > 49” atradīsies kultūras nama skvēriņā, būs 94 metrs garš un absolūti drošs. Galvenais uzdevums būs iziet labirintu līdz paslēptajam pilsētas simbolam – Madonas gailim, savā ceļā sameklējot un saskaitot 49 citus objektus – cāļus, vistas uz zaķus.

9.00 – 22.00

Visas dienas garumā laika posmā no deviņiem rītā līdz desmitiem vakarā Pārsteiguma koncerti Madonas daudzdzīvokļu māju pagalmos – Rūpniecības ielas rajonā, Raiņa ielas rajonā un Augu ielas rajonā.*

Koncertā rīta pusē uzstāsies Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas talantīgākie audzēkņi, dienas vidū R. Blaumaņa Madonas tautas teātra aktieri lasīs Madonas autoru prozas un dzejas darbus par mūsu pilsētu, tos muzikāli papildinās saksofonists Kārlis Auziņš un ģitārists Matīss Čudars, savukārt, vakara izskaņā muzicēs Madonas pūtēju orķestra saksofonu kvartets, Didzis Melderis un Žoržs Siksna.

Aicinām iedzīvotājus nepulcēties, bet atvērt logus un balkona durvis, lai mūzikas skaņas ienāk ikvienā mājā. 


7. JŪNIJS

Tā kā Madonas pilsētas dzimšanas diena ir tieši 7.jūnijā, tad aicinām ikvienu madonieti to nosvinēt ar kārtīgu dzimšanas dienas kūku savās mājās ģimenes un tuvāko cilvēku lokā.


Sveiksim svētkos mūsu Madonu savās domās, ģimenēs, draugu lokā. Bez lieliem pasākumiem, bet tas nenozīmē, ka mazāk mīļi un sirsnīgi.


Lai ikvienam būtu iespēja kļūt par daļu no Madonas pilsētas svētkiem šajā citādajā jubilejas gadā, kā arī ņemot vērā valstī joprojām izsludināto ārkārtējo stāvokli, aicinājām pilsētas un novada iedzīvotājus, kā arī ikvienu, kuram Madona sirdī ieņem kaut nelielu, tomēr īpašu vietu, radīt un iesūtīt savu apsveikumu pilsētas 94. dzimšanas dienā. Sirsnīgs jums paldies! SKATĪT VISUS SVEICIENUS!


*Piedaloties aktivitātēs, aicinām būt atbildīgiem un ievērot sociālo distanci 2m.

**Pasākumu laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana. Ieraksti var tikt publiskoti ar mērķi sekmēt kultūras vērtību saglabāšanu un Madonas novada atpazīstamību.



Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Agra Lungeviča uzruna pilsētas svētkos.

Madonas pilsētas pārvaldnieka Gunta Ķevera uzruna pilsētas svētkos.

FOTO - Madona saposusies svētkiem.

Lejuplādēt afišu (JPG).

Informāciju sagatavoja: Daiga Torstere

Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas

vecākā speciāliste kultūras jomā