Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=9575

No 11.-17. maijam - starptautiskā akcija "Muzeju nedēļa"

2020.05.11 14:39

Šonedēļ sākas starptautiskā akcija "Muzeju nedēļa" jeb #MuseumWeek, kurā piedalīsies arī Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs.

Šogad Muzeju nedēļas tēmturis vienotība ir #TogethernessMW jeb vienotība. Tā ir lieliska iespēja dalīties ar kultūras mantojuma vērtībām, kultūras institūciju stāstiem plašākai sabiedrībai, izmantojot Muzeju nedēļas tēmas un tēmturus.

Vienotība ir īpaši aktuāla tieši tagad, kad Covid-19 krīzes dēļ ir svarīgi vienam otru atbalstīt pat, ja tas notiek attālināti. Laikā, kad sabiedrība ir ierobežota kustībā, Muzeju nedēļas norise var palīdzēt kliedēt ikdienas rutīnu, iepazīstināt ar daudzveidīgajām, unikālajām vērtībām, ko glabā muzeji, bibliotēkas un citas kultūras institūcijas. Šajā krīzes laikā ir vēl vairāk svarīgi apzināties savas kultūras mantojuma vērtības, iepazīt tās un dalīties ar pēc iespējas plašāku auditoriju.

11. maija tēmturis ir varoņi jeb #HeroesMW, pievēršot uzmanību profesiju pārstāvjiem, kuri šobrīd ikdienā atrodas krīzes zonā – mediķi, pārdevēji, transporta pakalpojuma sniedzēji, policisti u.t.t. Tāpat aicinām atcerēties arī par varonību mākslas darbu radīšanas procesā vai kultūras mantojuma sargāšanā.


12. maija tēma ir kultūra karantīnā jeb #CultureInQuarantineMW