Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/programma-latvijas-skolas-soma?fu=read&id=9449

Iniciatīvas “Skolas soma” pasākumi Praulienas pamatskolā 2019./2020.mācību gada I pusgadā

2020.03.18 16:12

Izmantojot iniciatīvas ,,Skolas soma’’ piedāvātās iespējas apmeklēt vietas un pasākumus, kas saistīti ar mācību un audzināšanas darba saturu un dod iespēju klātienē iepazīt Latviju mākslas un kultūras norisēs, tai skaitā izzināt Latvijas valstiskuma attīstības un saglabāšanas liecības, Latvijas kultūrainavu, kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes, vēsturisko mantojumu un radošās industrijas, Praulienas pamatskolas skolēni piedzīvoja daudz skaistu un vērtīgu notikumu.

Viens no ļoti vērtīgiem pasākumiem bija 5. un 6.klases skolēnu brauciens uz Nacionālās Operas izrādi Rīgā "Putnu opera". Pirmkārt, pats operas nams, un tad- krāšņā operas izrāde.  Spilgti, neaizmirstami iespaidi.

Arī  3. un 4.klases skolēni skatījās izrādi. Madonas kultūras namā viņi noskatījās Rīgas Leļļu teātra viesizrādi "Mazā raganiņa". Daži no bērniem bija lasījuši grāmatu, citi- piedalījušies skolas teātra šī paša darba iestudējumā. Redzēto vērtēja atzinīgi.

Tāpat 6.- 9.klašu skolēniem bija  iespēja vērot mākslas darbu- jauno latviešu spēlfilmu "Dvēseļu putenis" Madonas kinoteātrī. Iespaids bija ļoti spēcīgs un emocionāls, par to liecināja dziļais klusums zālē pēc filmas izskaņas. Par izjusto  līdzpārdzīvojumu skolēni rakstīja  domrakstos literatūras stundās.

Daudz jaunu un vērtīgu atziņu guva skolēni, kuri piedalījās muzeju organizētās nodarbībās.

 1. un 2.klases audzēkņi devās uz Jēkabpils vēstures muzeja Sēļu sētu, kur iesaistījās nodarbībās "Senās spēles" un "Senie darbarīki".

7.- 9.klašu skolēni brauca uz Rīgu, kur apmeklēja Ojāra Vācieša muzeju un vēroja nodarbību "O.Vācietis un Pārdaugava". Šai dienā tika rīkota atvērto durvju diena Latvijas Saeimas ēkā, un mūsu skolas audzēkņi iepazina šo svarīgo, vēsturisko vietu. Ekskursiju vadīja viena no Saeimas deputātēm.

Decembrī mūsu skolā viesojās Raiņa muzeja "Jasmuiža" darbinieces ar izbraukuma nodarbību "Rainis. Dzimumdiena". Tajā piedalījās 3. un 4.klases skolēni. Viņi gan klausījās Raiņa dzejoļus bērniem, gan iesaistījās lomu spēlēs, gan gatavoja mākslas darbus no dabas materiāliem.

Pusgads aizritējis un darījis mūsu skolas audzēkņus iespaidiem un zināšanām bagātākus arī projekta  "Skolas soma" ietvaros.


7.,8. un 9.klases audzēkņi pie Saeimas nama Rīgā


7., 8. un 9. klases skolēni  pie O. Vācieša muzeja Rīgā                                


4. klases skolnieces nodarbībā ,,Rainis. Dzimumdiena’’.


‌