Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=9409

124 valsts autoceļu posmos ieviesti transporta masas ierobežojumi; visvairāk Madonas apkārtnē

2020.03.10 10:42

Patlaban 124 valsts ceļu grants seguma posmos ir ieviesti īslaicīgi masas ierobežojumi – liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Visvairāk masas ierobežojumi Madonas apkārtnē – 14, Cēsu apkārtnē – 12 un Aizkraukles apkārtnē – 12. Ludzas apkārtnē ierobežojumi ir 11 ceļa posmiem, bet Dagdas, Limbažu un Saldus apkārtnēs katrā deviņiem posmiem. Masas ierobežojumi ieviesti arī atsevišķu ceļu posmos Alūksnes, Balvu, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Kuldīgas, Ogres, Preiļu, Rīgas, Smiltenes, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Aktuālā informācija par ieviestajiem ierobežojumiem ir ievietota VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā , kā arī ir pieejama, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

Šogad grants seguma autoceļi nestspēju zaudē dēļ pārmitrināšanās nevis šķīdoņa, kā tas ir raksturīgi pavasarī. Tā kā sasalums šajā ziemas sezonā tā arī neiestājās, šķīdonis, kas parasti sākas, kad sāk atkust ceļa apakšējie slāņi, visticamāk, nebūs vērojams. Vienlaicīgi grants ceļi var zaudēt nestspēju saistībā ar pārmitrināšanos.

Uzlabot grants autoceļu stāvokli, veicot uzturēšanas darbus, ir iespējams tikai tad, kad grants segums apžūs. Pretējā gadījumā smagā uzturēšanas tehnika, uzbraucot uz autoceļa, kas ir zaudējis nestspēju, var vēl vairāk to sabojāt un padarīt neizbraucamu.

Vēršam uzmanību, ka masas ierobežojumu laikā netiek izsniegtas nekādas speciālas atļaujas kravu pārvadājumiem un visiem satiksmes dalībniekiem ir jāievēro satiksmes noteikumi, tajā skaitā arī transporta masu ierobežojošās zīmes. Atbilstoši normatīvajiem aktiem, neievērojot masas ierobežojumu zīmes, var braukt tikai operatīvie transportlīdzekļi, CSDD reģistrētie svaigpiena transportlīdzekļi, sabiedriskais transports un transportlīdzekļi, kas veic kritušu lopu izvešanu.

Vēršam uzmanību, ka joprojām satiksmes ierobežojumi ir ieviesti uz reģionālā autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62) posmā 28,29. km līdz km 28,36.km, kur pārmitrināšanās rezultātā izveidojies ceļa zemes klātnes noslīdējums. Satiksmes drošības nolūkos, ceļa posmā ir ieviests maksimālā ātruma ierobežojums 70 km/h un satiksme novirzīta pa vienu braukšanas joslu. Satiksmes ierobežojumi ieviesti uz nenoteiktu laiku.

Arī uz reģionālā autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona (P30) pie Līdēres (69,5.km), zem kura ir bojāta koplietošanas meliorācijas sistēma, ir ieviests ātruma ierobežojums 70 km/h un gar ceļa malu novietoti vadstatņi. Patlaban notiek sagatavošanās darbi lai šajā vietā veiktu ūdens atsūknēšanu no ceļam piegulošajām teritorijām, kam sekos turpmākie darbi.


Informāciju sagatavoja :

VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centrs un Komunikācijas daļa.