Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=9375

Izsludināts Vidzemes mākslinieku darbu pieteikums izstādei Gulbenē “145 m virs jūras līmeņa”

2020.02.26 17:21

Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs aicina Madonas un novada māksliniekus pieteikt savus darbus izstādei “145 m virs jūras līmeņa”. Izstādes norises vieta un rīkotājs 2020.gadā ir Gulbenes novada Kultūras pārvalde:

“VIDZEMES MĀKSLINIEKU TIKŠANĀS kopīgā pavasara izstādē ir kļuvusi par iedvesmojošu tradīciju – Madona, Cēsis, Valmiera, Sigulda, Alūksne, Valka un Limbaži…un šogad tā būs GULBENE, maza pilsēta Vidzemes ziemeļaustrumos.

Rīdzinieki saka - tālu, alūksnieši domā – tepat. Ģeogrāfi teic, ka 145 m virs jūras līmeņa, gulbenieši domā – kur tad jūra? Tomēr ūdens mums ir - Gulbenes novadā ir saskaitīti 98 ezeri, ezeriņi, upes un upītes. Gauja, kas mūsu pusē ir pavisam citāda nekā Cēsīs vai Siguldā, ir bijusi akvareļu meistara Jāņa Brektes iemīļota makšķerēšanas vieta.

Suminot leģendārā meistara 100 gadu jubileju, atceroties viņa gleznotos Vecrīgas skatus, šī gada izstādes tēma ir “Pilsēta”.  Dažiem tā būs PILS, dažiem - sēta, vēl kādam sajūta… AICINĀM  PIEDALĪTIES!”

Visiem māksliniekiem, lai piedalītos izstādē ir personīgi  jāaizpilda pieteikuma ANKETA un jānosūta izstādes kuratorei Anitai Birzniecei e-pastā: birznieceanita@gmail.com vai jāaizpilda ANKETA ELEKTRONISKI: līdz 1. aprīlimDarbu iesniegšana Gulbenē ir līdz 10. aprīlim.

Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs organizē Madonas novada mākslinieku darbu nogādāšanu uz Gulbeni. Aicinām māksliniekus muzeja izstāžu zālēs iesniegt darbus līdz 30. martam plkst. 17:00. Iesniedzot darbus Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, uz darba vai pie darba ir jābūt minētam autora vārdam, uzvārdam, darba nosaukumam un kontakttālrunim. Atbildīgā persona par darbu pieņemšanu ir mākslas nodaļas vadītāja Elīna Krupko (elina.krupko@madona.lv; mob.tel. 27637785).

Izstādes nolikums.


Informāciju sagatavoja: Elīna Krupko

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja

Mākslas nodaļas vadītāja