Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=9237

Madonas novada interešu izglītības pedagogi pulcēsies uz tradicionālo Forumu 30.janvārī

2020.01.02 14:07

Lai sekmētu profesionālās kompetences līmeņa paaugstināšanu, Madonas novada interešu izglītības pedagogi tiek aicināti uz ikgadējo Forumu “Pedagoga loma jēgpilnas mācīšanās un mācīšanas procesā”, kas norisināsies 2020. gada 30. janvārī no plkst. 9.00 Madonas novada multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centrā “KUBS” (Raiņa ielā 12), un no plkst. 13.20 Madonas Bērnu un jauniešu centrā (Skolas ielā 8A).

Foruma pirmajā daļā dalībniekiem būs iepēja izzināt XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģentes Airas Birziņas pieredzi radošajā darbā ar bērniem. Savukārt, psiholoģe Elīna Ābola aicinās uz pārdomām par pedagogu profesionālās izdegšanas sindroma rašanās aspektiem un 21. gadsimta skolēniem raksturīgajām īpatnībām. Pasākuma otrā daļa tiks veltīta radošai rosībai meistardarbnīcās. Māksliniece Danute Vēze interesentiem ierādīs koka rotu darināšanas smalkumus, pirtnieks Zigmunds Lauriņš ļaus iegremdēties veselīgu aromātu burvībā, bet keramiķis Māris Karlsons mācīs harmonizēt iekšējo pasauli ar māla palīdzību. Ierasti, būs arī labās prakses piemērs. Šoreiz Madonas BJC improvizācijas teātra pasniedzēja Dace Dzilna pozitīvās atziņās dalīsies diskusijā “Tas nav teātris, tā ir pati dzīve - "te un tagad"”.  Noslēgumā - kopīga spēle "SASTAPŠANĀS".

“Patiess prieks, ka interese par šāda veida pasākumiem saglabājas un jau ceturto gadu varam pulcēt Madonas novada interešu izglītības pedagogus uz kopīgu Forumu. Veidojot programmu, ir izdevies savienot šī gada aktualitāti – gatavošanos XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, ar tēmām, ko ieteikuši iepriekšējo Forumu dalībnieki. Diena solās būt aizraujoša, noderīgām atziņām bagāta,” teic pasākuma organizatore, Madonas novada interešu izglītības metodiskās apvienības vadītāja Vineta Blumberga.

Interešu izglītībai ir būtiska loma bērnu attīstības procesā, ko novērtē gan vecāki, gan paši skolēni. Tāpēc, lai strādātu šajā jomā, primāra ir pedagoga attieksme un spēja pielāgoties mūsdienu prasībām. Forums - viena no iespējām, pilnveidot savas kompetences un iet soli solī ar laiku.

Pieteikšanās elektroniski līdz 17. janvārim.

Foruma programma un pieteikšanās anketa pieejama Madonas bērnu un jauniešu centra mājas lapā www.bjc.madona.lv


Informācijai – T. 26599959 (Vineta)

Indra Veipa

Madonas BJC jaunatnes darbiniece