Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=9013

Turpinās pieteikšanās diskusijai kopā ar Kultūras ministriju Madonā

2019.10.09 17:29

Šomēnes ikvienam no mums ir iespēja piedalīties Latvijas politikas veidošanā un kopā ar Kultūras ministriju izstrādāt Saliedētas sabiedrības pamatnostādnes. Piedaloties diskusijā, Madonas novada bibliotēkā mēs varam paust savu viedokli un rosināt savus priekšlikumus apkārt redzamo problēmu risināšanai!

Lai paustu savas domas par dažādu sabiedrības grupu savstarpējo saliedētību Latvijā, aicinām diskusijā dalīties ar savu viedokli. Paaudžu atšķirības, valodas barjeras, atšķirīgas tautības un sociālie slāņi, cilvēki ar kustību ierobežojumiem – ir tikai daļa no tematiem, kas ikdienā ik uz soļa skar apkārtējo sabiedrību. Kādas problēmas mēs redzam mums apkārt? Kādi tām ir risinājumi?

Tādēļ aicinām madoniešus un apkārtējos novadniekus, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, tautības un pilsonības, piedalīties diskusijā, kas notiks nākamnedēļ trešdien, 16. oktobrī Madonā, Madonas novada bibliotēkā (Skolas 12) no plkst.15.00 līdz 18.00. Aicinām iepriekš pieteikties, aizpildot anketu interneta adresē https://ej.uz/turpinasKMVNF vai www.vnf.lv sadaļā “Aktuāli”.

Jo šī ir mūsu iespēja piedalīties sabiedrības veidošanā, paužot savu viedokli par mums tik nozīmīgām tēmām! Diskusiju vadīs Dace Akule, kurai ir daudzu gadu pieredze, strādājot pilsoniskās sabiedrības organizācijās, tai skaitā ar sabiedrības saliedētības jautājumiem.

Vidzemē šādas diskusijas notiks arī Alūksnē un Valmierā, vienlaicīgi tām notiekot arī pārējos Latvijas reģionos. Katras diskusijas laikā tapušie problēmu risinājumi un citi priekšlikumi tiks apkopoti un nodoti tālāk Kultūras ministrijai Saliedētas sabiedrības pamatnostādņu (iepriekš saukts – Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un Integrācijas politikas pamatnostādnes jeb NIPSIP) izstrādāšanai. Jo pamatnostādnes noteiks, kādi sabiedriskie procesi tiks veidoti Latvijā pēc 2021. gada. Vairāk informācijas - Kultūras ministrijas mājaslapā.


Diskusijas tiek īstenotas ar Kultūras ministrijas atbalstu projektā “Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības un starpkultūru sadarbības attīstības jomā.” Ikdienā Valmieras novada fonds jau 14 gadus strādā, atbalsot vietējo iedzīvotāju iniciatīvas dzīves uzlabošanai Valmierā un apkaimē, bet ziedotājiem piedāvājot mērķtiecīgas filantropijas atbalstu.
 

Papildu informācija: Gundega Siliņa,

Valmieras novada fonda projektu vadītāja

Tālrunis: 27820430;

e-pasts: gundega.silina@vnf.lv

http://www.vnf.lv