Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=8975

Pastāsti par skaistiem dārziem!

2019.09.26 12:33

Madonas novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas valsts mežu “Kalsnavas arborētumu” šobrīd strādā pie ieceres 2020. gadā Madonas novada teritorijā organizēt “Latvijas puķu draugu saietu”. Tas ir pasākums ar vairāk kā četrdesmit gadu tradīcijām, kurš pasākuma norises vietai piesaista lielu skaitu dārzu un puķu draugus no visas Latvijas.

Šajā sakarā Madonas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus padalīties ar informāciju par skaisti sakoptiem pagalmiem un dārziem. Mūs interesē Madonas novada teritorijā esošas privātmājas ar sakoptu apkārtni – tās var būt gan lauku viensētas, gan ciematu un pilsētas mājas. Saistoša ir arī informācija par iestādēm un uzņēmumiem, kas gaumīgi sakopuši savu piegulošo teritoriju. Varat pastāstīt arī par ainaviskiem parkiem un sabiedriskām atpūtas vietām.

Droši pastāstiet par savām, kaimiņu, radu, draugu, pagasta vai pilsētas teritorijā esošajām sakoptajām mājām. Par ieteikto māju jāpastāsta sekojoša informācija: kur atrodas, kas ir saimnieki un saimnieku telefona numurs. Iegūtos datus izvērtēsim, ja tie būs ieinteresējuši, individuāli sazināsimies ar rekomendēto māju saimniekiem.

Lai iedrošinātu skaisto dārzu saimniekus, informējam, ka apmeklējuma slodzes mazināšanai Madonas novadā esam iecerējuši izveidot divus dārzu maršrutus, kā arī plānojam, ka privāto dārzu apmeklējumi būs par maksu. Kad dārzi tiks izvēlēti un apstiprināta pasākuma rīkošanas iecere, jau ziemā organizēsim kopīgas dārza saimnieku sanāksmes, kuru laikā gatavosimies puķu draugu saieta pasākumam.

Informāciju varat nodot: pazvanot (tel. 29130437), uzrakstot (sanita.soma@madona.lv) vai atnākot ciemos (Madonas novada pašvaldība, 103.kabinets), vēlams līdz šī gada 22.oktobrim.


Informāciju sagatavoja: Sanita Soma

Madonas novada pašvaldības

tūrisma darba organizatore