Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=8935

Sestdien jaunieši ar Lielās talkas vadību radīs piemēru pasaulei

2019.09.17 11:36

Kustība “Lielā talka” aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju šā gada 21. septembrī pievienoties akcijai “World Cleanup Day” (WCD) jeb Pasaules talkai.

Visa pasaule šajā dienā vāks atkritumus un sakops apkārtējo vidi, ko Latvija paveica jau pavasara Lielajā talkā. Tāpēc 21. septembrī mēs pievienosimies ar koku sēšanas un stādīšanas akciju “Laimes koki” – lai katra tās ietvaros iesētā sēkla vai iestādītais koks varētu izaugt par nākotnes dižkoku, kļūstot par Latvijas ieguldījumu pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā. Centrālais Pasaules talkas pasākums norisināsies sestdien, plkst. 11.00 Kristiāna Dāvida pamatskolas teritorijā, Barkavas pagastā.

Pasaules talkas galvenais mērķis ir apvienot cilvēkus cīņā ar globālo piesārņojumu un klimata pārmaiņām. Tāpēc ikviens tiek aicinātas savu iespēju robežās organizēt kolektīvus koku stādīšanas pasākumus, saskaņojot tos ar savu pašvaldību vai Latvijas Valsts mežiem, vai individuāli iesaistīties pasākumā, arī Lielajai talkai pastāstot par savām aktivitātēm, rakstot uz: talkas@talkas.lv.

“Sistemātiski, organizējot talku jau vairāk nekā 10 gadu garumā, esam nonākuši pie tā, ka nu jau vairāk varam domāt nevis par to, kā likvidēt pagātnes sekas, bet gan raudzīties nākotnē, domājot ne tikai par Latviju, bet par visu pasauli kopumā. Tieši pateicoties valsts mēroga talkām un lielajam sabiedrības atbalstam šai idejai Baltijas valstīs, aizsākās arī Igaunijas NVO koordinēta starptautiska kustība “Let`s Do It World!”, kas 2018. gada 15. septembrī rīkoja pirmo Pasaules talku, kurā piedalījās 18 miljoni 157 pasaules valstu iedzīvotāju. Kopā ar jauniešiem sestdien, 21. septembrī rādīsim piemēru pārējai pasaulei - stādīsim kokus un izveidosim dabas taku. Tāpat paredzēti skolēnu sagatavoti muzikāli priekšnesumi, kā arī pēc labi padarīta darba – mielosimies ar uz ugunskura vārītu zupu,” stāsta Lielās talkas vadītāja un organizatore Vita Jaunzeme.

“Man ir liels gandarījums, ka šogad Pasaules talkas centrālais pasākums norisināsies tieši Madonas novadā – kopā ar Kristiāna Dāvida pamatskolas jauniešiem. Mūsu novads gadu no gada piedalījies pavasarī notiekošajā Lielajā talkā, gan vācot atkritumus, gan labiekārtojot apkārtējo vidi kā pilsētā, tā arī pagastos. Šo sestdien, es ikvienu novada iedzīvotāju aicinu piedalīties Pasaules talkā, kurā piedalās arī Latvijā –  ne ar atkritumu vākšanu, bet gan ar koku stādīšanu. Manuprāt, tā ir ļoti apsveicama un tālredzīga doma – ir jādomā par to, kādu pasauli atstāsim mūsu nākamajām paaudzēm. Lai būtu pārliecināti par to, ka tā būs zaļa un tīra, ir svarīgi uz piesārņojuma un klimata izaicinājumiem, visai pasaulei atbildēt kopā. To arī darīsim – jau šo sestdien, 21. septembrī,” aicina Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs.

Akcijas “Laimes koki” mērķis ir:

Dalība “Laimes koku” akcijā ietver šādus soļus:



Papildu informācija: Gita Sauka

Pasaules talka 2019

Sabiedrisko attiecību konsultante

Mob. 28326828

E-pasts: gita.sauka@onecom-latvia.com