Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=8597

Madona uzņems Eiropas enduro čempionātu

2019.05.23 09:23

Pēc divu gadu pārtraukuma FIME Eiropas čempionāta posms enduro atgriežas Latvijā. Šoreiz Eiropas spēcīgākie enduro braucēji startēs Madonā, kur 29.-30.jūnijā norisināsies FIME Eiropas čempionāts trešais posms. Abos datumos paralēli norisināsies arī Baltijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionātu posmi, kas šo nedēļas nogali Madonā padarīs par grandioziem enduro svētkiem.

Šogad FIME Enduro kalendārā paredzētas četras sacensības, no kurām divas jau aizvadītas Portugālē un Slovākijā. Pirmos divus posmus pārstāvēja viens no Latvijas vadošajiem enduro braucējiem Edgars Siliņš, kam Portugāles posmā 250 4T klasē izdevās sasniegt pjedestālu. Tas šobrīd Edgaram ar 52 punktiem sezonas kopvērtējumā ļauj ieņemt augsto trešo vietu un sniedz iespēju sezonas vērtējumā pacīnīties par medaļu.

Zināms, ka Eiropas čempionāta enduro trešajam posmam pieteikušies trīs spēcīgākie latviešu enduro sportisti – Edgars Siliņš (“Motosports RT”), kurš ar 403. starta numuru par uzvaru cīnīsies 250 4T klasē, Andris Grīnfelds (“CEC I.S. Racing”) ar 217. starta numuru startēs Juniori E23 klasē un Gints Filipsons (“CEC I.S. Racing”) ar 411. starta numuru – 250 4T klasē.

Edgars Siliņš Madonā sagaida “spraigas cīņas divu dienu garumā un interesantu trasi.” Kā arī uzskata, ka “tā ir katra paša vēlme, piedalīties vai nē, taču katru gadu mums nenotiek šāda līmeņa sacensības. Madonas trase vienmēr ir bijusi ļoti atbilstoša enduro sacensībām, tāpēc visi tiekamies Madonā!” Šim posmam latviešu sportisti sākuši gatavoties kopš sezonas sākuma. “Labs treniņš bija notikušais Latvijas čempionāta posms enduro sprintā Madonā. Pēc iepriekšējām sacensībām Paikusē man bija neliela pauze un atpūta, bet esam atgriezušies ritmā un regulāri trenējamies gaidāmajām sacensībām Madonā,” atklāj Andris Grīnfelds.

Visi kā viens uzskata, ka šajā posmā latviešu enduro sportistiem noteikti ir jāpiedalās, jo tās ir šī gada visaugstākā mēroga sacensības enduro, kas notiks Latvijā.

Kā atzīst Gints Filipsons: “Šāda mēroga sacensības Latvijā nenotiek katru gadu. Arī organizatori sacensības būs noorganizējuši kā vienmēr augstā līmenī, šie būs enduro svētki, kurus ir jāizbauda ikvienam enduro sportistam. Latviešu sportistiem ir jāparāda, ka mēs varam sasniegt augstus panākumus Eiropas čempionātā enduro un ir jāparāda arī tas, ka esam daudz latviešu sportisti, kas piedalās “mājas” sacensībās, lai arī būtu lielāka kopības sajūta.”

Kopā sacensībās pieteikušies 95 dalībnieki no 14 Eiropas valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Čehijas, Slovākijas, Francijas, Itālijas, Nīderlandes, Anglijas un Vācijas. Dalībnieku saraksts – http://site-796865.mozfiles.com/files/796865/Starting_list_Madona_4v.pdf.

Skatītāji sacensību startu Madonā varēs vērot pilsētas centrā, Saieta laukumā 1. Sacensības norisināsies divas dienas. Gan pirmajā, gan otrajā sacensību dienā trase sastāvēs no trīs apļiem, katra apļa garums 60 kilometri un viens aplis ietvers divus ātruma testus – enduro un krosa. Speciālie testi notiks “Smeceres sils” trasē. Abās dienās kopumā sportistiem būs jāpārvar 320 kilometru gara distance (6 apļi) un 12 ātruma testi. 

Eiropas čempionātā Madonā sportisti startēs šādās klasēs: Juniori U21, Junior E1, Juniori E23, Līdz 250cc 2T, Virs 250 2T, Līdz 250 4T, Virs 250cc 4T, Seniori, Sievietes. 

Sacensību programma:

Piektdien, 28. jūnijā no plkst. 11.00 reģistrētajiem sportistiem būs iespēja iepazīties ar trasi. Eiropas čempionāta trešā posma “Enduro Madona 2019” sacensību atklāšana notiks piektdien, 28. jūnijā plkst. 18.30 Saieta laukumā ar sekojošu programmu:

Plkst. 17.30 – 18.00 DJ [Ex] da Bass

Plkst. 18.00 – 18.30 3 LIVE PROJECT.

Plkst. 18.30 – 19.00 atklāšana ar PULSA EFEKTS un Gunārs Bītz

Plkst.19.00-19.30 – 3 LIVE PROJECT.

Starti sestdien, 29. jūnijā un svētdien, 30. jūnijā sāksies no plkst. 9.00.

Sacensību nolikums pieejams FIME Eiropas čempionāta enduro Madonas posma oficiālajā mājas lapā  http://www.endurolatvia.lv/  Dalībniekiem par pieteikšanos konsultēties Latvijas Motosporta federācijā vai rakstot e-pastu info@endurolatvia.lv.

Enduro Madona maršuta karte
Enduro Madona maršuta karte (PDF)

Karte skatītājiem

Satiksmes ierobežojumi Madonas pilsētā saistībā ar Enduro 


Sacensības organizē biedrība “LatvianBaja” sadarbībā ar Latvijas Motosporta federāciju (LaMSF), Eiropas Starptautisko motociklistu federāciju (FIME), Igaunijas un Lietuvas Motociklistu federācijām. Pasākumu atbalsta Madona novada dome, Latvijas Sporta federāciju padome, Motofavorīts, Pro Timing, Smeceres sils, Torley un Wolfgang Butzner Marekting (WBM). 




Informāciju sagatavoja: Kaspars Kuļikovs

Ģenerālsekretārs

Latvijas Motosporta Federācija (LaMSF)

Dzērbenes 27, Rīga, LV-1006

E-pasts: kaspars@lamsf.lv

Tel. +371 29874628

Web: www.lamsf.lv