Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=8173

Īstenots projekts "Kokle – dvēseles instruments"

2018.12.21 14:38

To, ka kokle patiešām ir dvēseles instruments, Ošupes pagasta jaunieši atklāja, tad, kad paši devās uz Gaigalavu pie meistara G.Igauņa, lai pagatavotu šo seno vidzemnieku instrumentu.

Kad lielais darbs pie slīpēšanas, līmēšanas, krāsošanas, lakošanas, stīgu vilkšanas, skaņošanas bija veikts, čaklās rokas iemēģināja arī kokles spēli. Šāda unikāla iespēja mums bija pateicoties Latvijas Valsts mežu un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālam atbalstam, kā arī Vidzemes plānošanas reģionam, ka mēs spējām realizēt projektu „Kokļu izgatavošanas meistardarbnīca un ievadstundas kokles spēlē Ošupes pagasta jauniešiem”.

Esam gandarīti, ka kokles jau ir pie mums un varam priecēt gan paši sevi, gan apkārtējos. Zinām, ka vēl lieliskākam skanējumam mums vēl jāpatrenējas, bet tas ir ļoti labi, jo ir kur tiekties. Pavisam pie mums mājvietu atradušas četras kokles. Tā kā multifunkcionālo centru „13.km” apmeklē vairāk interesentu, kā ir kokles visiem nepietiek, tad nu, lai visi tiktu paspēlēt koklīti, paiet laiks.

Par godu Latvijas simtgadei uzstājāmies arī Ošupes pagasta tautas namā 16.novembra koncertā.

Jaunieši nu ir pieredzes bagātāki pēc šī projekta realizācijas. Mūs šīs meistarklases pie G.Igauņa vienoja, mēs atkal cits citu iepazinām caur citu prizmu. Izpratām, cik liels spēks ir kopā darbojoties. Priecājamies arī, ka mums bija tik jauks meistars, kas par mūsu nemācēšanu vai nesaprašanu vien atjokoja un iedrošināja tālākam darbam. Paldies arī Ošupes pagasta pārvaldei par atvēlēto transportu, lai mēs varētu aizbraukt uz Gaigalavu.

Vai tu esi mēģinājis no kokles izdabūt dvēseliskās skaņas? Ja nē , „13.km” to var izdarīt!


Informāciju sagatavoja: Dace Kalniņa
‌projekta koordinatore  

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa