Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=8145

Izskanējis labdarības koncerts “Baltā ūdensroze”

2018.12.13 17:54

Krāšņi, emocionāli un ļoti gaišā, ar mīlestību piepildītā noskaņā š.g. 3.decembra vakarā izskanējis jau par tradīciju kļuvušais labdarības koncerts “Baltā ūdensroze” Madonā. Ikviena koncerta mērķis ir vākt naudas līdzekļus, lai pozitīvi ietekmētu kādas noteiktas Madonas novada iedzīvotāju sabiedrības grupas sociālo situāciju, dodot praktisku ieguldījumu tās risināšanā.

Labdarības pasākumu - koncertu idejas autors un pasākuma vadītājs ir Valters Krauze, kurš ar savu iniciatīvu un mērķtiecību spēj apvienot domu biedru grupu un pieaicināt pasaules un Latvijas mēroga operas solistus un citus māksliniekus sniegt koncertus bez atlīdzības. Šoreiz koncertā spilgti izskanēja ne vien pasaules operu ārijas, bet arī Latvijas komponistu skaņdarbi, kopīgā dziesmā vienojot visus klātesošos.

Koncertprogrammu veidoja talantīgā Latvijas Nacionālās operas koncertmeistare Ērika Millere, koncertā piedalījās harizmātiskie Latvijas Nacionālās operas solisti – Kristīne Zadovska, Laura Teivāne, Juris Jope, Rihards Mačanovsks. Mākslinieku atraktīvais sniegums, līdzpārdzīvojums un patiesās emocijas neatstāja vienaldzīgu nevienu. Īpašu labskanīgumu koncertam piešķīra Stirnienes un Varakļānu garīgās mūzikas koris "REVERSIUM" ar tā māksliniecisko vadītāju un diriģentu Jāni Grudulu priekšgalā. Taču Valtera Krauzes profesionālā, aizrautīgā un dzirkstošā koncerta vadīšana sniedza gan nepieciešamo humoru, gan viedumu, radot lielisku kompozīciju apvienojumā ar izcilajiem māksliniekiem.

Atgādinām, ka, pateicoties uzņēmēju, pašvaldības un iedzīvotāju sadarbībai, š.g. 1.jūnijā Madonā, Parka ielā 6, durvis jau vēra “BALTĀ ISTABA” un KOPIENAS CENTRS “BALTĀ ŪDENSROZE”. Tika aprīkota telpa veļas mazgāšanai Madonas novada iedzīvotājiem, uzlabota dušas telpa. Dienas centrā tiek organizētas dažādas radošās nodarbības, dejas sēdus, kopīga dziedāšana, dzīves prasmju apgūšana, konsultācijas un, vienkāršiem vārdiem sakot – kopābūšana.

Šajā koncertā saziedotie līdzekļi tiks veltīti "Mātes un jaundzimušā bērna krīzes atbalsta centra" izveides turpināšanai Madonā, Parka ielā 6, ēkas 2.stāvā, iekārtojot 6 istabas māmiņām ar bērniem. Topošajā centrā tiks uzņemtas sievietes, kas nonākušas krīzes grūtniecības situācijā, kurām nav kur palikt, kuras ir vardarbībā cietušas vai ir kādi citi iemesli, kas liek domāt par grūtībām saglabāt bērniņu. Brīdī, kad māte nolems bērnu saglabāt, jaunveidojamais „Mātes un jaundzimušā bērna krīzes atbalsta centrs” būs vieta, kur abiem palikt, saņemt nepieciešamo medicīnisko, psiholoģisko un vienkārši aprūpes atbalstu.

Kopā mēs varam vairāk!

FOTO.
VIDEO.

Informāciju sagatavoja un ievietoja: Ilze Riekstiņa



Pateicība ziedotājiem un atbalstītājiem "Mātes un bērna krīzes atbalsta centra" izveidei Madonā! 
Š.g. 3.decembra labdarības koncerta "BALTĀ ŪDENSROZE" organizatoru - Valtera Krauzes, Jāņa Kļaviņa, Neldas un Oskaru Janoviču vārdā izsakām sirsnīgu un patiesu PALDIES:
 - lielākajam labdarim SIA "Pharmeko Lettland" (vadītājs Alessandro Monesi)
‌ - īpaši - SIA "HETA" (direktors Normunds Ūbelis)
‌ - SIA "Linca" (vadītājs Medinieks Valdis, Artis Ābols)
‌ - SIA "VB Dolomīts" (vadītājs Valdis Broks)
‌ - AS "Lazdonas piensaimnieks" (valdes priekšsēdētāja Elvīra Utināne)
‌ - SIA "Madonas Ceļu būves SIA" (vadītājs Pēteris Ozoliņš)
‌ - SIA Baltic Block
 - Nikolajam Hačatrjanam
‌ - Gatim Škēlem
‌ - Janīnai Krieviņai
‌ - Kasparam Udrasam
 - Madonas novada pašvaldībai
‌ - laikrakstam Stars (žurnālistei Inesei Elsiņai)
‌ - Studijai "Grafs" (vadītājs Gatis Ķirsons)
‌ - "Vidzemes reģionālajai televīzijai” (žurnālistei Sandrai Zariņai un video operatoram Kārlim Kumsāram)
‌ - salons "Vīzija" frizierei Anitai Kļaviņai
‌ - stila meistarei Ingai Zaharovai
‌ - Madonas kultūras namam.

‌SIRSNĪGS PALDIES visiem, visiem, kas ir un turpina būt ar mums domās un darbos!‌