Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=8087

Smeceres sila sporta bāzē 2021.gadā notiks Eiropas čempionāts junioriem

2018.11.12 15:32

Latvijas Biatlona federācijas prezidente Baiba Broka uzskata, ka iegūtās tiesības rīkot 2021. gada Eiropas čempionātu biatlonā junioriem, ir mērķtiecīga darba piepildījums un šāds notikums Latvijā varētu sniegt jaunajiem biatlonistiem konkrētu mērķi savā attīstībā, tika norādīts sarunā ar portālu Sportacentrs.com.

„Jau vairākus gadus Latvijas biatlona sabiedrība mērķtiecīgi gāja uz to, lai varētu pie sevis rīkot augstākā līmeņa sacensības, un Madonas iekļaušana IBU kalendārā ir paveiktā darba apliecinājums,” izteicās LBF prezidenta Baiba Broka. „Madona Latvijas biatlona ir viena no centrālajām pilsētām, biatlonu daudz ir atbalstījusi arī Madonas pašvaldība, un prieks, ka tas nav palicis bez rezultātiem. Tagad arī citur redzēs, ka šādam atbalstam ir nākotne.”

Broka pastāstīja, ka konkrēti šobrīd Madonas sporta bāze „Smeceres sils” vēl nav gatava uzņemt IBU līmeņa starptautiskās sacensības, taču tam nepieciešamās B licences iegūšana esot tikai laika jautājums: „Vēl ir jāizpilda vairākas tehniskās prasības, konkrētu zonu sagatavošana starptautiskajam līmenim, jāpabeidz šautuves rekonstrukcija, bet man nav nekādu šaubu, ka tas viss tiks izdarīts jau drīz. Arī IBU tehniskā komisija, kad ieradās vērtē Madonas sporta bāzi, bija apmierināta ar trasi un apkārtni. Un fakts, ka Madona ir iekļauta IBU kalendārā, runā pats par sevi.”

IBU Pasaules kausa kalendārā 2021./22. gada sezonā tikmēr tikusi iekļauta Otepe, Igaunijas pilsēta, un Broka norādīja, ka igauņi šajā ziņā ir priekšā, taču ar viņu piemēru arī Latvijā redzams, ka mērķi par pieaugušo EČ un PK posma rīkošanu nav nereāli.

Eiropas čempionāts biatlonā pieaugušajiem parasti dažādu iemeslu dēļ nepulcē Eiropas eliti, attiecīgi šīs sacensības nav ar īpaši lielu prestižu, taču junioru konkurencē šāda īpatnība nav novērojama, apgalvoja Broka. „Junioru biatlona sezonā Eiropas čempionāts ir otras lielākās sacensības, tikai aiz pasaules čempionāta. Biatlonā tomēr arī tāda situācija, ka lielākā daļa vadošo sportistu ir no Eiropas, tad nu junioru EČ līmeņa ziņā daudz arī neatpaliks no PČ.”

LBF prezidente nevēlējās piekrist apgalvojumam, ka pēdējos gados Latvijas junioru rezultāti starptautiskajās sacensībās bijuši pieticīgi, pieminot Ievas Pūces panākumus šogad vasaras PČ, taču piekrita, ka Eiropas čempionāta norise Latvijā varētu kļūt par motivāciju vairākiem jaunajiem sportistiem, kuriem tagad būs nosprausts konkrēts mērķis: „Ja jaunais sportists zina, ka pēc trim gadiem savu līdzjutēju priekšā būs iespēja startēt Eiropas čempionātā, tad noteikti, ka motivācija nepamest sportu un pielikt vairāk pūļu būs lielāka. Sacensības Madonā padarīs starptautisko biatlonu tuvāku, ļaus to redzēt klātienē, nevis tikai cīnīties un skatīties vietējās sacensības.”

Informācijas avots:sportacentrs.com