Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=8009

Noslēdzies radošo darbu konkurss bērniem un jauniešiem “Uzmanību – es, Tu, mēs un ūdens!”

2018.10.10 15:41

Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, realizējot nodibinājuma “CEMEX Iespēju fonds” atbalstīto projektu “SOS!H20 muzejā”, organizēja konkursu bērniem un jauniešiem “Uzmanību – es, Tu, mēs un ūdens!”. Konkursa mērķis bija veicināt bērnos un jauniešos interesi par vienu no vērtīgākajiem dabas resursiem – ūdeni, attīstīt radošo iniciatīvu un vēlmi izzināt Latvijas dabas bagātības.

 

Muzeja darbiniekus pārsteidza bērnu un jauniešu lielā atsaucība, jo konkursā kopumā tika iesniegti 113 darbi, tāpēc konkursa darbu vērtēšanas komisijai nebija viegls uzdevums pieņemt lēmumu par uzvarētājiem, jo labu, interesantu un radošu darbu bija ne mazums. Tāpēc tika nolemts pasniegt arī veicināšanas balvas un muzeja speciālo balvu Lazdonas pirmskolas izglītības iestādes bērniem, kuri iesniedza kopdarbu.

Konkursam iesniegto darbu vidū bija pasaka, veidojumi no plastilīna un dažādu materiālu kompozīcijas. Visvairāk tika iesniegti zīmējumi. Daži darbiņi tika iesniegti ar īpašām norādēm, piemēram, ka atbildīgajam muzeja darbiniekam jārūpējas par klibo plastilīna zirgu, kurš gāžas riņķī, jo dzer piesārņotu ūdeni vai papīra zelta zivtiņai nedrīkst bērt visu barību vienā reizē, jo tad tā nomirs. Muzeja darbinieki centās ievērot bērnu dotās norādes.

Konkursā piedalījās ne tikai Madonas novada (Madona, Bērzaune, Lazdona, Ošupe, Alžāni, Liezēre) bērni, bet darbiņi tika saņemti arī no Cesvaines, Pļaviņām un pat Jaunpiebalgas novada.

Muzejs un Dabas aizsardzības pārvalde pateicas ikvienam konkursa dalībniekam par dalību, bet šos bērnus ielūdzam uz apbalvošanas ceremoniju Madonas muzejā 22. oktobrī plkst. 10:00.

Brauciens uz Sildu dabas taku

Grupa 2-7 gadi

Dāvids Romanovs, "Zivis ūdenī tāpat kā cilvēki dzīvo mājās un viņām ir kaimiņi" Endija Andželīna Krupko,  "Arī maģiskās būtnes nedzīvo netīrā ūdenī"

Katrīna Iesaliņa, "Pasaule ir zili zaļa"

Grupa 8-12 gadi

Amanda Elizabete Krupko, "Ko brīnies - palīdzi ūdenim!"

Marta Kārkliņa, "Nepiesārņo ūdeni"

Patriks Rodrigo Sīpolnieks, "Pasaka par rūķīti Burbulīti"

Grupa 13-16 gadi

Evelīna Ovsjaņņikova, "Apburtā princese"

Lāsma Slaidiņa, "Piliens"

Līga Eriņa, "Dzērves sapnis"

Veicināšanas balvas

Grupa 2-7 gadi

Agnete Širone, “Ūdens ir dzīvība”

Druvis Irbe, “Sams ar lielajām ūsām”

Sabīne Valtere, "Ūdens visapkārt"

Grupa 8-12 gadi

Karlīna Mišķa, "Kuģis jūrā"

Linda Dukure, "Lietutiņa lielie darbi"

Nauris Zeps, "Asarītis"

Rūta Vinerta Liepiņa, "Dzīve ūdens pudelē"

Grupa 13-16 gadi

Daniels Mitrofanovs, "Ūdens čūska"

Gita Kazaka, "Bāka"

Kristiāna Beķere, "Zeme un ūdens"

Ričards Knāķis "Pēdējā ūdens sauja"

Ar konkursam iesniegtajiem darbiņiem ikvienam būs iespēja iepazīties muzeja foajē no 15. oktobra līdz 26. oktobrim. Laipni lūdzam!


Informāciju iesūtija: Līga Irbe

Informāciju publicēja: Dāvis Veckalniņš