Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=8007

Latvijas izlase motokrosā pirmo reizi uzvar Junioru Nāciju kausā!

2018.10.10 08:36

Nākotnes cerību kausu motokrosā jeb “Coupe de l’Avenir” – neformāli dēvē par bērnu un jauniešu Nācijām jeb gada nozīmīgākās junioru motokrosa komandu sacensības pasaulē, šogad norisinājās 6./7. oktobrī, Beļģijā. Latvijas izlases 9 sportisti kopvērtējumā izcīnīja uzvaru 13 valstu konkurencē, no katras bērni un jaunieši 3 vecuma grupās.

Šajās sacensībās apbalvojumus izcīnīja gan individuāli, gan kopvērtējumā. MX65 klasē uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Jānis Mārtiņš Reišulis (SK Elkšņi), Markuss Ozoliņš (Kalsnavas MB) trešais, savukārt komandu kopvērtējumā savā vecuma grupā kopā ar Tomasu Šaicānu (Salacas Kauss) izcīnīja pirmo vietu 13 valstu konkurencē. Otrajā vietā Somijas valsts izlase, bet trešajā vietā Igaunijas izlases sportisti. Puiši jau sestdien, pēc pirmajiem treniņiem savā starpā nolēma, ka viņiem nav konkurentu un pie šīs pārliecības turējās, lai gan treneri ik pa laikam bija nobažījušies, vai tāda pašpārliecinātība nenāks kopā ar neuzmanību un kļūdām.

MX85 klasē individuāli labāko sniegumu rādīja Edvards Bidzāns (MX Moduls), kas 39 sportistu konkurencē izcīnīja 2.vietu. Savukārt kopā ar Kārli Albertu Reišuli (Rodeo) un Aleksi Araidu (Rodeo) kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, piekāpās Vācijas un Beļģijas izlasēm.

Latvijas Junioru izlases vadītājs, Fīlips Kempelis: “Šis bija mans klusais mērķis jau trešo sezonu, jo katrs izlases vadītājs, veidojot komandu, sapņo par uzvaru. Uz papīra mūsu izlase neizskatījās spēcīgākie, bet Nāciju princips tieši tādēļ ir tik interesants, ka ir daudz un dažādi pavērsieni. MX65 klases sportisti ir tie, kas ar lieliskajiem rezultātiem sniedza lielāko ieguldījumu uzvarā, jo visos braucienos bija stabili starp līderiem. Prieks arī par MX85 klases labākajiem Latvijas braucējiem – Edvardu un Kārli, šodien visi pārliecinājāmies, cik ļoti var redzēt, ka puišiem jau ir starptautisku sacensību pieredze un nebaidās no sportistu masas startā, spēj adaptēties trasei un cīnās. Kā jau paredzēju Coupe komandai bija visgrūtāk, bet lepojos, ka pēc katra brauciena vecākie sportisti nāca pie jaunākajiem un stāstīja par izmaiņām trasē, brīdināja par bedrēm vai līkumiem. Šī izlase darbojās kā pirms sacensībām jau biju lūdzis – kā viens vesels, kas viens otram palīdz un sadarbojas.”

Latvijas “Coupe” komandas sastāvs – MX125 klases sportists līdz 17 gadu vecumam – Ralfs Edgars Ozoliņš (Salacas kauss), MX2 klasē cīnījās Rainers Žuks (ASRT) un Open klasē (sportists līdz 21 gadu vecumam) – Niks Niklāvs Sūna (Kristera Serģa motoklubs). Šiem jauniešiem kopā izdevās sasniegt 9.vietu 13 komandu konkurencē – citu valstu sportisti bija pieredzes bagātāki, bet latviešiem uzdevums bija uzkrāt pieredzi, sajust konkurenci. Sacensībās bija spēcīgs treneru sastāvs, kas vairākas dienas nenogurstoši strādāja ar visiem sportistiem, meklējot labākos risinājumus, uzmundrinot un atbalstot: Arnis Kalniņš, Roberts Justs, Dāvis Ivanovs un Gints Filipsons. Katram no sportistiem bija savs mehāniķis un tie arī savstarpēji sadarbojās, lai sportistiem nebūtu tehnisku problēmu.

Paldies ikvienam sponsoram un atbalstītājam, kas noticēja izlasei un finansiāli atbalstīja!

Imformāciju sagatvoja Anda Treija