Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=8002

Mārcienā notiks starptautiskās militārās mācības “Bastions 2018”

2018.10.09 11:04

No 22.oktobra līdz 28.oktobrim Madonas novada Mārcienā notiks starptautiskās militārās mācības “Bastions 2018”, kuru laikā Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu inženieru vienības trenēs savstarpējo sadarbību un atbalsta sniegšanu kaujas vienībām.

 

Mācības organizē Zemessardzes 54.inženiertehniskais bataljons un tajā piedalīsies vairāk kā 140 karavīru no Latvijas, Spānijas, Kanādas, Albānijas, ASV un Dānijas bruņotajiem spēkiem.  Mācību dalībnieki apgūs prasmes veidot aizsardzības pozīcijas, šķēršļus un sniegt atbalstu kaujas vienībām pilsētvides operācijās. Tāpat arī mācību laikā, atsaucoties Madonas novada pašvaldības lūgumam, ar spridzināšanas metodi tiks nojaukta degradēta ēka Mārcienas pagastā.

Karavīri mācību laikā atradīsies Mārcienas bijušās skolas ēkā. Savukārt mācību vingrinājumi notiks bijušajā PSRS karaspēka izvietojuma bāzes vietā. 21., 22. un 28.oktobrī maršrutā Kadaga–Mārciena pārvietosies militārās tehnikas kolonna.

Mācību laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku dzīvību un veselību, kā arī nenodara kaitējumu videi. Tomēr arī mācību munīciju, ja tāda tiek atrasta, nedrīkst aiztikt. Pēc mācībām izmantotā teritorija tiks sakopta.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Mārcienas iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos pagasta teritorijā.

Informāciju iesūtīja: virsleitnante (OF-1) Ieva Karlsberga

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes

Operatīvās pārvaldes (S-3/S-5)

Civilmilitārās sadarbības nodaļas priekšniece

Informāciju ievietoja: Dāvis Veckalniņš, sabiedrisko attiecību speciālists.