Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=7982

Eiropas kausā Cross Country Madonā ātrākais Siliņš, Klimons uzvar senioru klasē

2018.10.02 13:56

29. septembrī Madonā, mototrasē „Smeceres sils” aizvadīts Eiropas kausa trešais posms un Latvijas kausa ceturtais posms Cross Country. Sacensībās bija ieradušies vairāk kā 120 dalībnieku no sešām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas un Holandes. Neskatoties uz to, ka „Smeceres sila” trase ir viena no sarežģītākajām Latvijā, sportisti to labāk vai siltāk, bet uzveica.

Sacensību organizators, Eiropas Enduro komisijas loceklis Artūrs Robežnieks („Kalsnava MB”), parūpējās par to, lai sportistiem trase un sacensības būtu interesantas, savukārt daļai sportistu vienīgās raizes bijušas, lai tehnika izturētu un to nesabojātu pa akmeņaino un sakņaino trases segumu. Viena apļa garums bija 10 kilometri, un sportistiem bija jāuzveic  akmeņi, saknes, stāvi uzbraucieni un nobraucieni. Šoreiz visātrākos un vislabākos apļa laikus uzrādīja E1 klases uzvarētājs Edgars Siliņš („Motosports RT”).

 

Pēc sacensībām sarunā ar Uģi Klimonu viņš pastāstīja, ka startēja gan Eiropas, gan Latvijas kausā un plūca uzvaras laurus abās ieskaitēs. Viņš ieguva pirmo vietu Eiropas kausa Senioru klasē un Latvijas kausa E2 klasē. Sportists pastāstīja, kā pēc trīs gadus ilgas pauzes atkal piedalās sacensībās, pateicoties dēlam. „Vienā vakarā biju Madonā un redzēju, ka automazgātuvē mazgā motociklus. Piebraucu, jautāju, kas par pasākumu? Viņi atbildēja, ka sestdien Madonā Eiropas kauss Cross Country. Protams, man dēls Hugo teica, ka man ir jābrauc. Piektdienas vakarā sagatavoju tehniku un, bez treniņiem, sestdien braucu uz Madonu. Redz, kāds rezultāts,” saka Uģis. Sportists atzīst, ka viss ir labi. Otrā dienā tik rokas un mugura sāp. „Otrā dienā pēc trīs gadu pauzes, diezgan smaga sajūta. Sen tādu nebiju izjutis. Trase bija ļoti laba, reti kur tāda ir. Man trasē grūtu vietu nebija, bet pašam bija fiziski grūti. Izturēju un viss bija kārtībā. Arī motocikls izturēja. Dēls bija priecīgs. Kopumā tīri labi,” priecīgs par aizvadīto sestdienu ir Uģis Klimons.

           

Eiropas kausa Junioru klases uzvarētājs un Latvijas kausa Juniori 14+ klases otrās vietas ieguvējs Miks Rasmanis („Moto A-Z”), kā teica, sacensību organizators „dienas varonis”, jo tieši Miks bija tas, kurš nobrauca visilgāk no visiem, divas ieskaites pēc kārtas. Kā stāsta sportists: gāja diezgan labi. Es braucu divus braucienus, tas man bija kaut kas nepieredzēts!” Pirmais brauciens vienam no jaunākajiem braucējiem izdevies labi. Vienīgi „ mani izspieda ārpus trases, bet tomēr izdevās izvirzīties vadībā. Pēc stundas garā brauciena Latvijas kausa ieskaitē, savā klasē finišēju otrais. Trase bija diezgan akmeņaina, kalnaina.” Sportists pēc stundas garā brauciena izdomāja, ka varētu vēl nobraukt Eiropas kausa ieskaiti Cross Country Junioru klasē, kur brauciens ilga divas stundas. „Pie starta līnijas tiku pēdējais, tāpēc starts nebija labs, bet aizbraucu ap desmito pozīcija. Ar katru apli trase kļuva arvien izdangātāka un akmeņaināka, bet turējos, cik spēka un savā klasē Eiropas posmā finišēju pirmais!,” teic Miks Rasmanis.

                          

LaMSF Enduro komisijas vadītājs, Latvijas kausa H30+ klases pirmās vietas ieguvējs Kaspars Ērkulis („Kalsnava MB”) saka lielu paldies Artūram Robežniekam par lieliski noorganizētajām sacensībām un Mārtiņam Jakovičam par lielo darbu, ko viņš iegulda Madonas novadā enduro attīstībā kopā ar Romānu Ērkuli. „Šis viennozīmīgi bija viens no labākajiem Cross Country, kurā esmu startējis. Uzskatu, ka šobrīd Madonu mēs varam saukt par Latvijas enduro svarīgāko pilsētu ar Romānu un Mārtiņu priekšgalā. Man, kā komisijas vadītājam, ir jāuzslavē šie cilvēki, kuri ir ieguldījuši tik milzīgu darbu, lai sacensības, kas notiek Madonā, būtu visaugstākajā līmenī, un to pierāda arī sacensību statusi. Ne velti 2019. gadā „LatvianBaja” ir ieguvusi iespēju organizēt Eiropas enduro čempionāta posmu, kas būs lielākās šāda veida sacensības Baltijā un arī Eiropā nākamajā sezonā. Tās norisināsies no 29. līdz 30. jūnijam. Liels paldies par atbalstu Madonas pašvaldībai, ka tā rūpējas, lai novadā attīstītos ilgtermiņā aktīva sporta dzīve. Ar nepacietību jau gaidām nākamo sezonu!,” tā Kaspars Ērkulis.

 

Kvadriciklu open klases sportists Jānis Arbidāns (“Motosports RT”) Eiropas kausā ieguva pirmo vietu, bet Latvijas kausā otro vietu. “Trase bija forša, interesanta, ar stāviem kalniem –

tehniski un fiziski prasīga. Bija daudz akmeņu. Tehnika bija jāsaudzē un jābrauc “ar galvu”,” stāsta braucējs. Šogad Jānim pietrūka sacensību pieredzes, jo pēdējo reizi sacensībās brauca maija beigās Stendē. „Sen nebiju braucis, rokas piedzina jau otrajā aplī. Nevarēju uzķert ritmu, tad arī vienā vietā Dāvis Ciršs mani apsteidza. Ar sacensībām esmu apmierināts. Super trase. Reljefs bija foršs. Bija interesanti. Stāvie kalni bija sarežģīti, bet tas arī radīja to interesantumu trasē. Es vēl nebiju braucis tik interesantā Cross Country,” secina Arbidāns.

Sportists bija pieteicies uz abām ieskaites klasēm. „Dāvis tikai uz Latvijas kausu, tāpēc tāds rezultāts. Braucienā jau viņš bija pirmais. Divējāda sajūta, tā kā otrais, bet vēl Eiropas kausā pirmā vieta. Galvenais jau izbaudīt to procesu. Viss izdevās no pirmā līdz pēdējam aplim. Gaidām nākamo sezonu!,” teic Jānis Arbidāns.

 

Sacensību organizators, Eiropas Enduro komisijas loceklis Artūrs Robežnieks („Kalsnava MB”): “Trasi sāku veidot pirms trim mēnešiem, tāpēc puse trases ir veidot no jauna. Trasi palīdzēja izveidot liels palīgs, entuziasts un leģendārs motosportists Mārtiņš Jakovičs, enerģijas pilns vīrs.” Trase bija tehniski sarežģīta, grūta, īsta  meistarības trase, kāda Latvijā vēl Cross Country nav bijusi. „Tas bija īsts enduro. Vairāk baidījos par iesācējiem, šķita, ka viņiem trase bija par smagu, bet pēc sacensībām sportisti bija smaidīgi un priecīgi par paveikto. Es uzskatu, ka arī Latvijā trases ir jāveido sarežģītākas, daudzveidīgas, pietuvinātākas Eiropas līmenim, lai, ir uz ko tiekties. Madonas trase ir laba vieta treniņiem pirms Eiropas sacensībām, jo reljefs pateicīgs, lai to izveidotu sarežģītāku un grūtāka līmeņa,” stāsta Robežnieks.

Paldies par sadarbību sacensību organizēšanā Madonas novada pašvaldībai, Sporta un atpūtas bāzei “ Smeceres sils”, Madonas novada domes priekšsēdētājam Agrim Lungevičam!

           

Latvijas kausa Cross Country rezultāti

 

Iesācēju (C) klasē

1. Agris Logins

2. Edgars Apsītis

3. Mārtiņš Cepurnieks

 

85 cmm3 klasē

1. Kārlis Roberts Elksnis

 

Juniori 14+ klasē

1. Kristiāns Freimanis

2. Miks Rasmanis

3. Marks Toms Jēgers

 

A18+ klasē

1. Valdis Šakins

2. Rolands Neimanis

3. Rihards Stārostnieks

 

H30+ klasē

1. Kaspars Ērkulis

2. Aivars Kukojs

3. Jānis Jansons

 

Veterāni 50+ klasē

1. Ivars Miķelsons

2. Danielius Žoštautas

3. Māris Trofimovičs

 

ATV līdz 750 cm3

1. Zigmārs Strautmanis

 

ATV no 750 cm3

1. Lennart Kiivit

2. Taivo Kaarna

3. Kalev Koivsaar

 

Kvadriciklu Open klasē

1. Dāvis Ciršs

2. Jānis Arbidāns

3. Aivis Graudiņš

 

Latvijas kausa klubu komandu rezultāti

Pirmajā vietā ar iegūtiem 57 punktiem “Motosports RT” 1. komanda – Edgars Siliņš, Lauris Ermanis, Inguss Bērziņš un Jānis Jansons.

Otrajā vietā ar 49 nopelnītiem punktiem “Motosports RT” 2. komanda – Jānis Arbidāns, Sandris Kļaviņš, Markuss Daniels Jauntirāns un leons Kozlovskis.

Trešajā vietā ar tādu pašu punktu skaitu kā “Motosports RT” 2. komandai – 49 punktiem, bet sekundes starpību, iegauņu komandai “Johvi MK” – Allar Keerme, Argo Keerme un Riho Keerme.

Ceturtajā vietā ar 47 punktiem “JVE Mototeam” – Einārs Vinters, Gints Bērziņš, Stefano Chiussi un Valdis Šakins.

 

Eiropas kausa Cross Country rezultāti

 

E1 klasē

1. Edgars Siliņš

2. Gints Bērziņš

3. Allar Keerme

 

E2 klasē

1. Uģis Klimons

2. Leons Kozlovskis

3. Endrik Raal

 

E3 klasē

1. Lauris Ermanis

2. Argo Keerme

3. Valdis Dzērve

 

Enduro klasē

1. Jurģis Žukas

2. Riho Keerme

3. Lauris Liepiņš

 

Seniori 40+ klasē

1. Einārs Vinters

2.  Inguss Bērziņš

3. Sandris Kļaviņš

 

Junioru klasē

1. Miks Rasmanis

2. Daniil Komkov

 

Senioru klasē

1. Uģis Klimons

2. Dmitriy Parshin

3. Riho Keerme

 

Veterānu klasē

1. Danielius Žoštautas

2. Toivo Nikopensius

3. Audrius Norkus

 

Sieviešu klasē

1. Marita Nyqvist

 

Kvadriciklu klasē

1. Jānis Arbidāns

2. Aurimas Petrauskas

3. Kestutis Kaminskis

 

Rezultāti: http://www.licences.lv/events?all

 

Informāciju sagatavoja Luīze Vīksna

Foto: Māris Stiprais