Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=7915

Bēbīšu skoliņa "Asniņš" aicina uz satikšanos

2018.09.14 12:38

Madonas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē ,,Kastanītis” , Blaumaņa 19 biedrība ,,Kastanītis – bērniem” bebīšu skoliņa ,,Asniņš” projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” ietvaros piedāvā 6 lekciju ciklus topošajām māmiņām un jaunajiem vecākiem.

To uzdevumi ir:

  1. Sniegt iespēju jaunajām māmiņām, tai skaitā sociālā riska grupām integrēties sabiedrībā, rast risinājumus aktuālām problēmām un daļēji novērst to cēloņus.
  2. Sniegt psiholoģisku atbalstu un speciālistu palīdzību ( mikrologopēda, pediatra, ģimenes psihoterapeita, fizioterapeita, mūzikas terapeita, smilšu terapeita, fitoterapeita, fitnesa trenera,  kinestētiskā hendlinga speciālista, ginekologa, dūlas u.c. speciālistu lekcijas).
  3. Dot iespēju jaunajiem vecākiem tikties un dalīties pieredzē un attīstīt viņu prasmes bērnu kopšanā un attīstības veicināšanā.
  4. Dot iespēju bērniem jau no mazotnes būt kopā ar vienaudžiem.

Trešā cikla otrajā nodarbībā 19.09.2018., pie mums viesosies diplomēta vecmāte Līga Ķuze. Bērniņa iznēsāšana un dzemdības ir notikums, kuru sieviete piedzīvo tikai dažas reizes mūžā, varbūt pat tikai vienu vai divas, bet atmiņas par to saglabājas visu dzīvi. Arī katrs bērns dzimst tikai vienu reizi, līdz ar to emocijas, sajūtas un pieredze, kas saistīta ar katra mazuļa gaidīšanu un dzimšanu ir unikāla. Lai bērniņa piedzimšana un sievietes kļūšana par konkrētās atvasītes mammu būtu pēc iespējas harmoniskāka, ir svarīgi gan morāli, gan fiziski būt tam gatavai. Ir lieliski, ja to palīdz izdarīt zinoša un pieredzējusi vecmāte, kas var pastāstīt gan par īpašo grūtniecības laiku, gan dzemdību norisi, un kam var pajautāt visus neskaidros jautājumus.

Projekts “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” tiek īstenots “darbības programmas “izaugsme un nodarbinātība” 9.2.4. Specifiskā atbalsta mērķa “uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.1. Pasākuma “kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” un 9.2.4.2. Pasākuma “pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.

Projekts tiks īstenots no 2017. – 2019.gadam.

Projekta mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Madonas novada iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus.

 

Par tā aktivitātēm var uzzināt novada mājas lapā; Madonas pilsētas PII ,,Kastanītis” mājas lapā - www.madona.lv/kastanitis sadaļā bebīšu skoliņa  ,,Asniņš”; sociālā tīkla facebook sadaļā bebīšu skoliņa ,,Asniņš” un www.draugiem.lv sadaļā foršākā pilsēta Madona. Katru afišu rotā veselīgi sirsnīgs ābols. Tā ir projekta atpazīšanas zīme, kas simbolizē svaigumu, vitalitāti un veselību. Novada topošās māmiņas un jaunie vecāki kopā ar mazulīti tiek aicināti aktīvi iesaistīties projekta ietvaros rīkotajās nodarbībās.

Dalība nodarbībās bez maksas.

Kontakttelefona Nr.: 64821204; 26456234

 

Informāciju sagatavoja: Ārija Logina

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa