Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=7886

Didzis Zariņš “Betsafe Latvijas Spēkavīru čempionāta” Superfinālā izcīna 3.vietu

2018.09.05 09:36

25. augustā, Ogrē norisinājās Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfināls. Uz sacensībām dalību bija pieteikuši vienpadsmit sportisti. To skaitā arī mūsu novada spēkavīrs Didzis Zariņš. Fināls tika sadalīts divās daļās. Priekšsacīkstēs 4 vingrinājumi, tad tiek noteikti 6 spēcīgākie vīri, kuri turpina sacensības superfinālā vēl ar 4 vingrinājumiem.

Pirmais vingrinājums – “Darba Drošības Centra pulkstenis”. Sportistam uz rokām jānes pa apli Betsafe karsējmeitenes. Tiek vērtēti noietie apļi. Neveiksmīgi sacensības uzsāka daļa no favorītiem. Arī Didzis ieņēma tikai astoto vietu. Vingrinājumā uzvaru gūst Artis Plivda.

Otrais vingrinājums – “Essve Nēši” – 20 + 20 m distancē jāpārvieto 380 kg smagi nēši. Tiek vērtēts distancē pavadītais laiks. Veiksmīgi vingrinājumu veic Didzis, ar rezultātu 23.40 sek. iegūstot pirmo vietu.

 Trešais vingrinājums – “RERE grupas stafete”. Atlētiem 20m distancē (katrs priekšmets) bija jāpārvieto baļķis (110 kg), riepa (120kg) un vairogs Latvija (175 kg). Tiek vērtēts distancē pavadītais laiks. Labākais šajā vingrinājumā Māris Krievelis. Neveiksme Didzim – kļūda riepas nešanā neļāva veikt pilnu stafeti, kas deva tikai astoto rezultātu. Riepa Didzim bija atņēmusi visus spēkus, bet burtiski pēc pāris minūtēm jābūt gatavam uz ceturto vingrinājumu un tā rezultāts var izšķirt to, vai Didzim pēc neveiksmīgā trešā vingrinājuma pietiks punktu, lai iekļūtu labāko sešiniekā.

Ceturtais vingrinājums – “Ferratum Money seifa celšana”. Tradicionālā vilkšana (vilkme) no zemes, tikai tiek izmantots īpaši seifa celšanai izveidots podests. Seifa svars – 320 kg. Tiek vērtēts pacelto un fiksēto reižu skaits. Ar paceltām 14 reizēm uzvaru gūst Artis Plivda, Didzim paceltas 9 reizes un ceturtais rezultāts.

Priekšsacīkstes noslēdzot Didzis ar 27 punktiem ir piektais, no trešās vietas atpaliekot par 7 punktiem.  

Piektais vingrinājums –  “Latvijas Nafta”  autocisternas vilkšana” . Sportistiem bija jāpārvieto 14 tonnas smagā autocisterna 30m distancē. Dalībnieki nedrīkstēja izmantot virvi. Didzim trešais rezultāts. Pirmā trijnieka rezultāti atšķīrās tikai par sekunžu simtdaļām. Labākais Oskars Martužans.

Sestais vingrinājums – “Husqvarna raidera ķerra”. Atlētiem 20 m distancē bija jāpārvieto 800kg smaga ķerra uz kuras uzlikts “Husqvarna” raideris. 320 kg uz rokām. Didzis pēc neveiksmīgās sacensību pirmās daļas nodemonstrēja apņēmību iesaistīties cīņā par godalgotajām vietām uzrādot labāko rezultātu – 10,28 sek..

Septītais vingrinājums – “NRG4Strong.com plecu spēka kombinācija”. Atlētiem bija jāceļ 120kg baļķis 3 reizes + 135kg baļķis 2 reizes + 80kg hantele maxksimālo reižu skaitu 90 sekundēs. Didzis turpināja pakaļdzīšanos, sasniedzot atkal labāko rezultātu – kopā paceltas11 reizes.

Astotais vingrinājums – “Betsafe” Atlanta akmeņu celšana”. 6 akmeņi, kuru svars 100, 120, 140, 160, 180, 200 kg, jānovieto uz podestiem augstumā no 180 cm līdz 120 cm. Tiek vērtēts pacelto akmeņu skaits un laiks, kurā tas ir izdarīts. Fināla pēdējā vingrinājumā visus sešus akmeņus pacelt izdevās tikai Didzim, līdz ar to arī šajā vingrinājumā viņam pirmā vieta.

     Kopvērtējumā ar iegūtiem 49 punktiem Didzis izcīna trešo vietu, otrais Jānis Sleckus, bet stiprākā vīra tituls Artim Plivdam.

     Pēc sacensībām mūsu spēkavīrs rezumējot sezonu saka:” Sezona protams varēja būt labāka, iesāku ne tik veiksmīgi, jo guvu traumu jau pirmajās sacensībās. Labi nostartēju 3.,4 un 7.posmā. Divus posmus izlaidu, jo biju apsolījis piedalīties “Siera svētku” pasākumā. Baļķa celšanas čempionātā izcīnīju uzvaru. Nu sāpīgu kļūdu pieļāvu fināla priekšsacīkstēs un sports kļūdas nepiedod, līdz ar to otro sacensību daļu centos nostartēt bez kļūdām, kas arī izdevās un ļāva kāpt uz goda pjedestāla. Latvijas čempionāts ir noslēdzies, bet vēl turpināšu piedalīties Starptautiskās sacensībās Igaunijā, Lietuvā un oktobrī arī Ķīnā. Paldies saku saviem līdzjutējiem par atbalstu. Ir patīkami, ja startējot Latvijas otrā pusē pienāk kāds mūsu novada cilvēks un saka: ”Tu mūsējais, mēs par tevi, mums patīk tas ko tu to dari”. Paldies arī maniem finansiālajiem atbalstītājiem – Madonas novada pašvaldībai un Mārcienas pagasta pārvaldei”.  

JEVGENIJS TARASOVS

Mārcienas pagasta sporta darba organizators   

Izmantots materiāls no mājas lapas  – stiprinieki.lv