Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=7819

Esiet aicināti uz semināru - sarunu "Vai varam sevi un savus tuvākos pasargāt no vēža?"

2018.08.14 15:44

Kā rīkoties? Vai ir iespēja sevi un savus mīļos - pasargāt?

Arvien biežāk sociālajos medijos var ieraudzīt lūgumu pēc palīdzības un ziedojumiem no cilvēkiem, kuriem atklāts ir ļaundabīgs vēzis. Neviens no viņiem nebija to gaidījuši un tam gatavi. Uzzinot savu diagnozi, cilvēki ir nobijušies un apmulsuši. Bieži diagnoze tiek atklāta vēlu. Kaut atklājot laicīgi (I vai II stadijā), ārstniecība notiek daudz veiksmīgāk, un ir liela iespēja tapt veselam.

50% saslimšanu ietekmē uzturs, lauksaimniecība un vide. Otri 50% būs atkarīgi arī no ģenētikas. Bet arī tad varam laicīgāk pievērst uzmanību signāliem. 

Ko un kā darīt, lai sevi un savus mīļos pasargātu? 

Par to runāsim sanākot kopā 6. septembrī plkst.12.00 Madonas novada bibliotēkā. 

Runāsim par riskiem, veselīgu uzturu un gardām receptēm. Kā laicīgi diagnosticēt un kādas ir iespējamās ārstēšanas metodes? Kā uztvert šo diagnozi, kur meklēt atbalstu un palīdzību, un kā reaģēt? 

Jaukā sarunā un, atbildot uz jūsu jautājumiem, ar jums būs kopā Latvijas Vidzemes onkoloģijas vēstnese - Ingūna Bedikere. 

Kā arī visas dienas garumā, no plkst.10.00, pie Madonas novada bibliotēkas būs radio mamogrāfs ar iespēju veikt bezmaksas krūšu pārbaudi. Vēlams laicīgi pierakstīties rindā uz e- pastu: dzivesgriba@inbox.lv vai, piesakoties pa telefonu: 25431313. 

Uz tikšanos Madonā, Jūsu vēstnese, Ingūna Bedikere 



Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa