Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=7785

Rotko centra kolekcijas izstāde Madonā.

2018.08.06 09:38

Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejā no 2018. gada 7. augusta līdz 9. septembrim būs skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centra glezniecības kolekcijas izstāde ar nosaukumu "Zelts".

Zelts ir viens no dabas un civilizācijas teiksmainākajiem, mītiskākajiem un mistiskākajiem fenomeniem. Pateicoties vairākām unikālām īpašībām, zeltam piemīt spēcīga, pozitīva simboliskā nozīme, taču, nesaraujami saistīts ar varu, spēku un bagātību, tas nereti tiek vērtēts pretrunīgi. 

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra glezniecības kolekcija, kas tapusi Starptautisko glezniecības simpoziju „Mark Rothko” ietvaros un mākslinieku individuālo dāvinājumu rezultātā, ir pilsētas un mākslas centra vērtība, kas pielīdzināma zeltam. Izstādē „ Zelts” būs skatāma tikai neliela daļa no vairāk nekā 500 kolekcijā esošajiem mākslas darbiem, kas tapuši pēdējo četrpadsmit gadu laikā. Izstādē skatāmi darbi, kas tapuši iedvesmojoties no Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko mākslas darbiem un viņa dzimtās pilsētas īpašās auras, vai arī kas tika dāvināti kā piederības un cieņas apliecinājums Daugavpils Marka Rotko mākslas centram. 

Glezniecības kolekcijā esošos mākslas darbus raksturo plašā mākslinieku ģeogrāfija, kā arī materiālu un tehniku dažādība, tostarp vēlme eksperimentēt, radot laikmetīgus un no saglabātības viedokļa sarežģītus mākslas darbus. Tomēr tradicionālais eļļas vai akrila gleznojums uz audekla dominē un saglabā savu paliekošo vērtību. Mākslas darbos atspoguļojas katra mākslinieka individuālais rokraksts un konkrētai glezniecības skolai raksturīga vēstījuma forma – lakonisms un skaidrība mijas ar ekspresiju un pašpārliecināti brīvu krāsu plūdumu. 

Aicinām uz izstādes “Zelts” atklāšanu 7.augustā plkst. 16.00

Publicitātes attēls: