Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=7705

LATVIJAS SPĒKAVĪRU ČEMPIONĀTA OTRAIS POSMS

2018.07.04 09:04

30. jūnijā, Talsos, uz sezonas otrā posma sacensībām, sevi bija pieteikuši vienpadsmit sportisti, to skaitā arī mūsu novada spēkavīrs - Didzis Zariņš. Uz sacensībām tika arī uzaicināts pasaules ceturtais spēcīgākais vīrs Mārtiņš Līcis, kurš sacensībās pārstāv Latviju un ASV.

     Pirmais vingrinājums – “RERE grupas stafete”. Atlētiem 4 reizes bija jāpārveļ 380kg smaga riepa, 20m distancē jāpārvieto divas, katra 100 kg smaga, mucas. Labāko rezultātu uzrādīja Mārtiņš Līcis, viņam sekoja Artis Plivda un Jānis Šleckus. Didzis palika sestais.

     Otrais vingrinājums – “Husqvarna raidera celšana”, kurš vairāk pazīstams kā “vikinga prese”. Svars uz rokām – 125 kg. Tiek vērtēts pacelto un fiksēto reižu skaits. Paceļot raideri 16 reizes, labākais bija Didzis, tālākās vietas atstājot M.Līcim un A. Plivdam.  Šis vingrinājums  parādīja arī to, ka titulētajam pasaules mēroga spēkavīram Mārtiņam Līcim šīs nebūs vieglas sacensības.

    Trešais vingrinājums – “Betsafe Ķerra”. Atlētiem 20m distancē jāpārvieto 800 kg smaga ķerra (350 kg uz rokām). Uzvara M. Līcim, tūlīt aiz viņa Didzis un  trešais J.Šleckus.

    Ceturtais vingrinājums – “Essve Neši”. Atlētiem 20m + 20m distancē bija jāpārvieto 340 kg smagi neši. Vingrinājumā triumfēja Didzis, gūstot jau otro uzvaru kādā no vingrinājumiem, otrais J.Šleckus, trešais A.Plivda, atstājot Mārtiņu Līci ārpus trijnieka.

    Piektais vingrinājums –  “Darba Drošības Centrs pulkstenis”. Svars uz rokām – 350 kg.  Uzvara šajā vingrinājumā M.Līcim, otrais J.Šleckus, trešais Artis Plivda. Neveiksmi piedzīvoja Didzis, paliekot tikai sestais, tādējādi zaudējot daudz punktus cīņā par godalgotajām vietām.

    Sestais vingrinājums – “Ferratum Money seifa izcelšana”. Tradicionālā vilkšana (vilkme) no zemes, tikai tiek izmantots īpaši seifa izcelšanai izveidots podests. Seifa svars – 320 kg. Labākais rezultāts Artim Plivdam, kurš pacēla seifu 13 reizes, otrais Mārtiņš Līcis ar 12 paceltām reizēm, bet trešais Jānis Šleckus ar 8 reizēm. Didzim paceltas 7 reizes.  

Līdz ar to par sacensību uzvarētāju kļuva Mārtiņš Līcis, otrais Artis Plivda, bet trešais Jānis Šleckus. Sasmelt izlieto ūdeni vairs neizdevās Didzim, kuram 4.vieta. Taču mums ir lepnums par viņa cīņas sparu, neskatoties uz gūto savainojumu iepriekšējā posmā Saldū.

Sacensību norises iespējams skatīties RĪgaTV24 kanālā.

JEVGENIJS TARASOVS

Mārcienas pagasta sporta darba organizators   

Izmantots materiāls no mājas lapas  – stiprinieki.lv