Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/xxvi-visparejie-latviesu-dziesmu-un-xvi-deju-svetk?fu=read&id=7686

Noderīga informācija svētku apmeklētājiem

2018.06.26 11:00

IETEIKUMI

SATIKSME

Dziesmu un deju svētku rīkotāji iesaka uz koncertu norises vietām doties ar velosipēdu, kājām vai sabiedrisko transportu, personisko autotransportu novietojot citur pilsētā. Mežaparka Lielās estrādes un Daugavas stadiona tuvumā skatītāju personīgajiem transportlīdzekļiem autostāvvietu nebūs. Īpaši ierīkota apsargājama velonovietne būs Mežaparkā un pie Daugavas stadiona.

Svētku laikā rīdziniekiem jārēķinās ar satiksmes sastrēgumiem un ierobežojumiem, īpaši 1. jūlijā, kad notiks Svētku dalībnieku gājiens. Aicinām savlaicīgi iepazīties ar satiksmes ierobežojumiem Svētku mājaslapā, Rīgas pašvaldības mājaslapā un sociālo mediju kontos!

 
INFO CENTRI

Svētku laikā vairākās vietās Rīgā un Svētku norises vietās darbosies Info centri, kuros varēsiet uzzināt visu par mēģinājumu un koncertu laikiem, pasākumu teritoriju plānojumiem, noskaidrot visu par transporta kustību, papildreisiem, satiksmes ierobežojumiem, ziņot par nozaudētām un atrastām mantām, jautāt visu par Svētku norisēm.
Info centru tālrunis: 26436135

Info centru (visiem interesentiem) adreses un darbalaiki:

 
IERAŠANĀS UZ KONCERTIEM

Koncertu un pasākumu norises vietās jāierodas savlaicīgi!

Daugavas stadionā – ieeja no plkst.19.00

Mežaparka Lielajā estrādē – ierašanās uz Noslēguma koncerta „Zvaigžņu ceļā” ģenerālmēģinājumu 7. jūlijā no plkst. 17.00, uz koncertu 8. jūlijā – no plkst. 16.00.


 
LABĀK ATSTĀT MĀJĀS

Biļetes otrajā pusē ir virkne piktogrammu, kuras iesakām izpētīt un, nākot uz svētku norisēm, arī ievērot!  Svētku norises vietās nedrīkstēs ienest:

Biļešu reversā piktogramma norāda uz pilnīgu aizliegumu ienest fotokameras. Neraugoties uz to, Svētku rīkotājs atļauj ienest brīvdabas pasākumos visa veida foto un video tehniku, kā arī fotografēt un filmēt no sēdvietām, netraucējot apkārtējiem skatītājiem.‌


‌ 
9. JŪLIJS – BRĪVDIENA VISIEM

Saskaņā ar Likumu par „Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" diena pēc Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ir oficiālā brīvdiena visā valstī. Šogad šī diena ir pirmdiena, 9.jūlijs.


‌Vairāk informācijas oficiālajā XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku mājaslapā.