Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=7665

100 krēsli Madonā

2018.06.19 18:22

Madonas mākslas skolas atbalsta biedrība aicina visus interesentus iesaistīties plenēra aktivitātēs no 20. līdz 27.jūnijam. Šogad ar Madonas novada pašvaldības, VKKF atbalstītās “Vidzemes kultūras programmas 2018” un A/S Latvijas valsts meži finansiālu atbalstu, glezniecības plenērs tiek organizēts Madonas pilsētā. Plenēra noslēgumā paredzēts izveidot izstādi Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs.

Izstādes tēma ir “100 krēsli Madonā”, iekārtot izstādi muzejā ir laikietilpīgs process, tāpēc aicinām interesentus darbu par tēmu “KRĒSLS” izveidot līdz 22.jūnijam un iesniegt muzejā vai Madonas mākslas skolā. Par projekta līdzekļiem ir iegādāti 100 gleznošanas audekli, tāpēc aicinu katru, kurš sevī jūt radošo iedvesmu un vēlas piedalīties izstādē, saņemt vienu audeklu gleznošanai Jāņa Simsona Madonas mākslas skolā.

Ideja par krēsliem radās, kad ar domu biedriem ritinājām dažādas sarunas par Latvijas simtgadi, par svinēšanas nozīmību, kā arī nevilšus aizskārām domu par svētku smagumu un citreiz šķietamo bezmērķību. Nelielā diskusija šoreiz ir pāraugusi reālā darbībā - projektā ar nosaukumu “100 krēsli Madonā”. Ar ideju meklēt atbildi sevī - ko man un manā dzīvē simbolizē Krēsls.

Jo krēsli var būt tik dažādi - no sēdmēbeles līdz statusa simbolam. Šķiet nav arī spēcīgāka varas vizuālā simbola kā krēsls, kas pēc skaidrojuma ir tik vien kā sēdēšanai domāta mēbele ar atzveltni, kas pēc definīcijas visbiežāk paredzēta vienam cilvēkam.

Nav spēcīgāku izteiksmes ieroču kā māksla, mūzika un kultūra kopumā. Velkot paralēles nonākam pie Latvijas varas 100 Saeimas krēsliem un katra latvieša individuālajām pārdomām pirms šī gada vēlēšanām.

Arī viena no Latvijas kultūras kanona dizaina vērtībām ir latviešu etnogrāfiskais sēdeklis - stulpiņš. Krēsla daudzveidība un idejiskā daudzslāņainība ir radījusi interesi par katra radoša cilvēka pieeju un risinājumiem. Veidojot darbus katrs varam attēlot savu redzējumu, savu šī brīža emocionālo saikni un sajūtu. Vai Krēsls būs dizaina objekts, dejas un kustības līnija, vai asociāciju virkne to redzēsim izstādes atklāšanas dienā 27.jūnijā pulksten 15:00Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā.

Gaidīsim radošās interpretācijas par tēmu Krēsls. Darbi var būt veidoti dažādās tehnikās.
Izstādē aicinām piedalīties bērnus, jauniešus, profesionālus māksliniekus, iesācējus, mākslas mīļotājus un visus interesentus.

Projekta organizatori nodrošina ar vienu audeklu darba radīšanai. (Tālr.: 28615694).

Organizē: Madonas mākslas skolas atbalsta biedrība un Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs.
Atbalsta: Madonas novada pašvaldība, AS “Latvijas valsts meži”, VKKF, Vidzemes plānošanas reģions.

Madonas pilsētā no 20.jūnija līdz 27.jūnijam.




‌Informāciju iesūtīja: Madonas mākslas skolas atbalsta biedrība.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja