Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=7643

SEB MTB maratona Madonas posmam sportisko intrigu piedos Latvijas čempionāta vērtējums

2018.06.11 10:46

Svētdien Madonā esošajā sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” norisināsies Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla – SEB MTB maratona – ceturtais posms. Piecās vecuma un meistarības grupās tiks noteikti arī Latvijas čempioni MTB maratonā.

Otro gadu pēc kārtas vērienīgākā un tradīcijām bagātākā kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāla Latvijā – SEB MTB maratona – posms notiks sakoptajā un sporta tradīcijām bagātajā Madonā. Kuplo riteņbraukšanas saimi uzņems sporta un atpūtas bāze “Smeceres sils”.

 Posma rīkotājiem izdevies izveidot dinamisku trasi, kurā sevi apliecināt varēs gan rūdīti riteņbraucēji, gan iesācēji. Visās distancēs iekļauti Smeceres sila trases kāpumi un nobraucieni. Kā pirmie distancē dosies paši mazākie pedāļu minēji vecumā no 3 – 11 gadiem, sacenšoties azartiskajos “Rasēns” bērnu braucienos.

Ar īpašu interesi tiek gaidīts “Toyota Hybrid” brauciens, kurā tiks noskaidroti Latvijas čempioni vīriešu  elites, vīriešu amatieru konkurencēs, kā arī elites un sieviešu apvienotajā grupā. Dalībniekus sagaidīs 62 kilometru gara distance. Liela tās daļa atradīsies Smeceres sila slēpošanās trasē, bet vidusposmā dalībnieki pa meža takām un ceļiem braukts apkārt Rāceņu ezeram. Licencētie braucēji Latvijas čempionāta vērtējumā sacentīsies par čempionu krekliem, medaļām un diplomiem. SEB MTB maratona kopvērtējumā pirms Madonas posma līderi ir – Jānis Ozols (“ZZK”) un Ingrīda Šmite (“Baldones velokomanda”).

Aizraujoša solās būt “Virši –A” distance, kuras garums Madonas posmā sasniegs 35,2 kilometrus. Par Latvijas čempionāta godalgām šajā distancē cīnīsies licencētie juniori un juniores. Arī pārējās vecuma grupās, kā arī komandu ieskaitē gaidāma spraiga un aizraujoša cīņa. Kopvērtējumā vienāds punktu skaits ir Jānim Priževoitam (“VW Komerctransports – Veloprofs.lv”) un Tomam Dinsbergam (“Hawaii Express – Scott”). Abi braucēji dala pirmo un otro pozīciju. Trešais tikmēr ir Siguldas posma uzvarētājs Ģirts Cirvelis no “Roadex” komandas, kuru no līderiem šķir tikai viens punkts. Meitenēm absolūtajā vērtējumā līderes godā Santa Sanija Jurgena (“Dobeles dzirnavnieks/ Feel Free”).

Zēnu un meiteņu grupu braucēji, kā arī  citi aktīvās atpūtas baudītāji aicināti ņemt dalību “Mammadaba” veselības braucienā, veicot 14,7 kilometru garo distanci. Ar īpašām pārsteiguma balvām tiks sveikti 100. vietas ieguvēji “Toyota Hybrid” un “Virši – A” distancēs. Tāpat tiks noteikts arī progresīvākais braucējs, kā arī ceturtais finālists, kurš pretendēs uz jaunu “Bottecchia” velosipēdu.

Iepriekšējā reģistrācija Madonas posmam  līdz trešdienas vakaram turpināsies mājaslapā velo.lv. Pieteikt dalību par paaugstinātu maksu būs arī sacensību norises vietā.


Informāciju sagatavoja:

‌‌Toms Markss
‌Igo Japiņa sporta aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists
‌Tālrunis: +371 26255435
‌Elektroniskā pasta adrese: toms@lrf.lv

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa